"Vi fortsätter utveckla i Gullbergsvass"

21 december 2017

Just nu håller Bygg-Göta på att vidareutveckla området i Gullbergsvass/Pagoden. 5 000 kvm totalrenoverade kontor står klara för inflyttning under våren 2018 och ytterligare 7 000 kvm under 2019. Alla med bevarad industrikänsla.

Kämpegatan_sajten.jpg
I första etappen i Gullbergsvass/Pagoden blir det ett flertal ontor i storleken 120-160 kvm samt en spektakulär vindsvåning på 920 kvm där man lagt in takkupor och vindsfönster.

Intervju med Linda Neidert, Marknadsansvarig/Lokaluthyrning, Bygg-Göta Göteborg AB.

I vilka områden äger ni lokaler?

– Bygg-Göta äger och förvaltar ca 450 000 kvm inom Göteborgsregionen. Vi har hotell/butik/restaurang och kontorslokaler runt Kungstorget, Kungsgatan, Avenyn, Södra Älvstranden, Odinsplatsen och Gullbergsvass i de centrala delarna i Göteborg. Vi äger bilanläggningar i Eklanda och kontorsfastigheter i Mölndal och på Hisingen. Våra industri/lager och logistikfastigheter är belägna främst i Jonsered och på Hisingen runt Exportgatan och Hildedalsgatan. Vi äger även ca 1 500 lägenheter.

Kan du berätta om några specifika objekt som är lediga just nu eller några projekt som är på gång?

– Vi har väldigt lite vakanser för tillfället. Vi bygger en ny bilhall i Eklanda för Hedin Bil bredvid våra andra anläggningar och hoppas att även den sista tomten påbörjas under början på 2018. Vi fortsätter också att utvecklar vårt område i Gullbergsvass/Pagoden där ca 5 000 kvm totalrenoverade kontor står klara för inflyttning under våren 2018 och ytterligare 7 000 kvm under 2019. Kontoren kommer att ha kvar sin industrikänsla med mycket stål, betong och puts och samtidigt innehålla alla moderna faciliteter. I första etappen skapas ett flertal kontor i storleken 120-160 kvm samt en spektakulär vindsvåning på 920 kvm där vi lagt in takkupor och vindsfönster. Även gården kommer att få nytt liv där vi tänker oss både mindre butiker och servering.


Linda Neidert, Marknadsansvarig/Lokaluthyrning, Bygg-Göta Göteborg AB


Vad ska man som hyresgäst tänka på i valet av hyresvärd?

– Jag tycker det är viktigt att välja en hyresvärd som både är en långsiktig ägare och som har ett relativt stort fastighetsbestånd så företaget har möjlighet att växa inom fastighetsbolaget.

Vilka är de vanligaste missförstånden som kan uppstå mellan fastighetsägare och hyresgäst?

– Vi får ibland frågan om när periodiskt underhåll ska ske i lokalen och det kan vara en missuppfattning att framför allt mindre lokalhyresgäster tror att det sker med automatik så som på bostadssidan. Det kan även röra sig om gränsdragningar vad som ligger på hyresvärden respektive hyresgästen.

Vad är det viktigaste för er i relationen med en hyresgäst?

– Vi vill ha långsiktiga relationer med våra hyresgäster och kunna erbjuda dem möjlighet att växa inom vårt fastighetsbestånd. Vi har korta och snabba beslutsvägar vilket uppskattas av våra kunder.

Vad är viktigt för hyresgästen att vara extra uppmärksam på när det är dags att skriva hyreskontrakt?

– Avtalstider, förlängningar och vad man kommer överens om gällande lokalens skick vid tillträdet.

På vilket sätt arbetar ni tillsammans med era hyresgäster när det gäller miljöfrågor?

– Vi har som mål att minska vår energiförbrukning och byter både belysning till LED och optimerar uppvärmning och kylanläggningar för att minska energianvändningen. Vi har källsortering på de flesta av våra fastigheter. Vi anpassar även fastigheterna mer och mer till ett ökat cykelanvändande med cykelgarage och duschmöjligheter.

Vilka tips kan ni ge till lokalsökande företag?

– Var ute i god tid, gör en kravspecifikation med antal arbetsplatser, mötesrum med mera. Fundera på hur ni vill sitta, ibland är öppna landskap inte optimalt utan storrum kanske skulle fungera bättre för verksamheten. Är parkering nödvändigt eller gör ett förändrat läge att nya vanor kan skapas, kanske med cykel eller kollektivtrafik. Tänk även efter var i stadskärnan ni behöver ligga för att attrahera medarbetare och kunder.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.