Vasakronan hyr ut i Sergelhuset

13 mars 2020

Vasakronan har tecknat avtal med Amazon Web Service om 6 000 kvm i Sergelhuset. Det innebär att uthyrningsgraden för kontor når 92 procent.

Bild: Vasakronan.

Mitt i Stockholms city vid Sergels Torg pågår omdaningen av Sergelhuset, en fastighet och ett stadsutvecklingsprojekt som omfattar tre byggnader om totalt 60 000 kvadratmeter belägna längs Malmskillnadsgatan, Hamngatan och Sveavägen.

Det är sedan tidigare klart att spelutvecklaren King, revisions- och rådgivningsföretaget EY, advokatfirman DLA Piper samt Stureplansgruppen och restauranggruppen bakom bland annat Vassa Eggen etablerar sig i fastigheten. Nu är det klart att även Amazon Web Service, AWS, väljer Sergelhuset för sin nordiska verksamhet.

AWS hyr totalt 6 000 kvm kontor fördelat på tre plan, 9-11, med huvudentré från Malmskillnadsgatan.

Med uthyrningen når kontorsytorna i projektet en uthyrningsgrad om 92 procent. Endast sex stycken Smart & Klart, helt färdiga och inflyttningsbara kontor, återstår.

– Sergelhuset är Vasakronans största stadsutvecklingsprojekt. När fastigheten står klar hösten 2020 är det ett helt nytt kvarter med nytt innehåll som presenteras. Att öppna upp kvarteret och skapa mer liv och rörelse i området är ett löfte vi gett Stockholm stad. Med en bra hyresgästmix, restauranger, service och Arena, vårt eget coworking-koncept, levererar vi på det löftet, säger Johanna Skogestig, vd Vasakronan, i ett pressmeddelande. 

AWS flyttar in under 2021.

Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.