Varmt och familjärt hos United Spaces i Malmö

7 december 2017

I februari invigde kontorshotellet United Spaces sina nya lokaler i Malmö. Här är atmosfären varm och familjär och många olika typer av ytor möjliggör möten och nätverkande. Jordnära färger, fåglar och konstgräsmattor ger också en naturnära känsla.

usm2.jpg
United Spaces nya lokaler i Malmö. Bild: DPJ

DPJ inreder kontor, offentliga miljöer och hotell. Ungefär 1 000 projekt i olika storlekar blir det per år. Ett projekt som DPJs VD, Peter Johansson, tycker ligger lite extra i framkant är United Spaces nya anläggning i Malmö.

– United Spaces är ett kontorshotell som hyr ut kontors- och loungeplatser till externa företag. Inom ramen för detta projekt har vi hjälpt dem med en komplett lösning vad gäller allt från mattor och gardiner till möbler och teknisk utrustning, säger Peter Johansson. Hela processen, från en första dialog till att allt var installerat och klart, tog fem månader och i februari i år kunde den nya anläggningen invigas.

Peter Johansson, VD, DPJ


Ytor för nätverkande

– United Spaces riktar sig främst till den unga generationen av företag, där beslutsfattarna är 25-40 år och har en helt annan kravbild än de äldre generationerna. De efterfrågar trevliga och familjära kontor där man kan knyta kontakter. Dessa viktiga bitar har vi utgått ifrån när vi inrett United Spaces lokaler.

Då United Spaces affärsidé i hög grad bygger just på möjligheten att nätverka rymmer anläggningen många icke reserverade platser i både cafémiljöer och andra landskapsytor.

– Den här flexibiliteten att kunna sätta sig och jobba var som helst öppnar upp för att människor ska kunna träffas, även om man inte är verksamma inom samma bransch. Här finns också mycket mötes- och eventytor samt olika sittgrupper som skapar rum i rummen, berättar Peter Johansson.

Tydlig naturkänsla

För att få till en varm och familjär atmosfär i lokalerna har DPJ tillsammans med United Spaces valt material och färger med en tydlig naturkänsla. Trä och jordnära färger dominerar. Istället för det klassiskt vita har man t ex valt att lackera både skrivbordens underreden och toppskivor i mörkgrönt.

– Vi har plockat in konstgjorda fåglar och fågelholkar och en del av ytan har belagts med en konstgräsmatta. Det ger ett spännande och kul intryck och vi är mycket nöjda med slutresultatet. Att släppa tänket kring fasta arbetsplatser och istället skapa olika typer av miljöer ger en mer levande och dynamisk miljö. Här finns mycket av ett framtidstänk.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.