Vakans kvar i Tretornfabriken

14 maj 2019

I mitten av april blev det officiellt att Wihlborgs köpt loss fastigheterna Hermes 10 och Hermes 16. Av 51 000 kvm finns i dagsläget 1 100 kvm vakant.

hermes-10-16.jpg
Foto: Wihlborgs

Fastigheterna Hermes 10 och 16 omfattat 51 000 kvm uthyrningsbar yta. Säljare är Alecta Pensionsförsäkring och tillträdde skedde 12 april. För Lokalguiden avslöjar nu Wihlborgs att det finns vakans kvar i huset.

– I dagsläget är cirka 1 100 kvm vakant. Det är anrika fastigheter med toppmoderna, inspirerande lokaler där den industriella känslan i många delar finns kvar och bidrar till en unik miljö. Bland hyresgästerna finns Lunds universitets Campus Helsingborg, coworking- och inkubatorverksamhet samt ett kluster av innovations- och IT-bolag. Detta skapar en pulserande, innovativ och kreativ miljö med möjlighet till nya kontakter och samarbeten, säger kommunikationschefen Karin Wittsell Heydl.

Köpeskillingen skrevs till 1 255 miljoner kronor. Hyresvärdet är cirka 95 Mkr och fullt uthyrt beräknas avkastningen till ca 5,5 procent. Investeringen finansieras huvudsakligen via befintliga kreditfaciliteter.

– Fastigheterna ligger fem minuters promenad från Helsingborg C och det finns dessutom goda parkeringsmöjligheter i anslutning till fastigheten. Det finns också ytterligare utvecklingsmöjligheter som är intressanta med tanke på att Helsingborg växer söderut genom det stora stadsförnyelseprojektet H+, säger Karin Wittsell Heydl.

Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.