Vårdjätte flyttar till Lilla Bommen

25 april 2023

Capio Sverige flyttar sitt huvudkontor till 2 400 kvm i Platzers utvecklingsprojekt Aria, ett stenkast från Göteborgs centralstation vid vattnet i Lilla Bommen. Etableringen i Aria ger Capio förutsättningar att samla sin personal i moderna lokaler optimerade för företagets behov.

aria webben.jpg
Bild: Platzer

- Vi har sen över 20 år tillbaka haft vårt huvudkontor på Lilla Bommen och trivts med det centrala läget. Då vi under de senaste åren växt både organiskt och genom förvärv, har vi även vuxit ur våra lokaler och behövt hitta nya lokaler där vi kan samla alla våra medarbetare på ett och samma ställe. Vi är glada att kunna stanna kvar i samma område men flytta till nya optimerade lokaler där vi kan förbättra arbetsmiljön och skapa forum för samarbeten, säger Marcus Nord, CFO för Capio Norden och kontorschef.

I Aria blir Capio grannar med företag som AGREAT, CellMark och Moore Lassarev. I entréplan etablerar sig coworkingaktören Mindpark. Deras ytor blir husets vardagsrum med allmänna arbetsplatser, café, reception och konferens. Fastighetsägaren Platzer planerar även för en servicebutik och restaurang i Aria.

- Vi är glada över att välkomna Capio som hyresgäster i Aria och att vi kan möjliggöra deras tillväxt i nya moderna, optimerade lokaler i ett och samma plan. Vårt mål med utvecklingen av Aria har varit att skapa ett öppet och välkomnande hus, ett vardagsrum för affärer. Capios etablering visar på styrkan i det erbjudandet, säger Pelle Arve, områdeschef på Platzer.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.