Väx med World Trade Center

25 oktober 2019

World Trade Center är ett välkänt varumärke och med 325 anläggningar i över 90 länder finns det oändliga möjligheter för företag världen över. En unik mix av flexibla kontorslösningar, smarta servicekoncept och affärsdrivande nätverk gör att stora och små företag kan utveckla både sig själva och sin verksamhet. I Skåne är det Midroc Properties som äger och utvecklar konceptet. Hittills finns tre fastigheter i Malmö, en i Lund och en filial i Helsingborg. Två fastigheter till är på gång.

Sedan 1959 ville David Rockefeller skapa en plats för aktörer inom internationell handel och visionen om World Trade Center formades. Ambitionen var att genom affärsutbyten främja stabilitet och fred och till en början skedde detta genom nätverk av exportdrivna företag och organisationer i olika delar av världen. Efter hand utvecklades nätverket när World Trade Centers byggdes i större städer i både USA, Asien och Europa. Sedan 1969 har World Trade Center utvecklat sitt globala affärsnätverk och etablerat anläggningar världen över. Och den expansionen pågår fortfarande. I dag finns det 325 anläggningar i över 90 länder och syftet är fortfarande att främja handel och affärer både globalt och lokalt. 

Nytt på Propellergatan

De tre befintliga anläggningarna i Malmö, Lund och Helsingborg har sammanlagt nästan 200 företag som hyresgäster och medlemmar. 

Midrocs första World Trade Center i Västra hamnen i Malmö invigdes 2006 och det senaste, på Propellergatan, håller på att fyllas med företag just nu. Och den fantastiska utsikten, både från kontoren och takterrassen, får man på köpet. Dessutom service som restaurang, salladsbar, bank, bageri och frisör. 

Det är mixen av flexibla kontorslösningar, smarta servicekoncept och affärsdrivande nätverk, både lokalt, nationellt och internationellt, som är det unika.

– Här på Propellergatan är läget i småbåtshamnen helt fantastiskt, menar Sandra von Lüders, uthyrare på Midroc. Vi siktar på att fylla hela huset inom kort men har fortfarande fina ytor som står lediga. 

I fastigheten på Jungmansgatan erbjuds både kontorslokaler och kontorshotell och i den helt nyfixade entrén finns gott om sittplatser för både korta och långa stunder. I fastigheten på Skeppsgatan erbjuds även coworking, förutom kontorshotell och traditionella kontorslokaler, plus ett gym.

11 000 nya kvm i Lund

World Trade Center Lund ligger strategiskt i sydöstra Råbyholm, alldeles bredvid Lunds södra avfart. Här finns det också flera kontorslösningar att välja på; allt från en arbetsplats i coworkingkontor eller kontorshotell, till traditionella kontorslokaler i hela våningsplan. Just nu planeras nästa etapp i anslutning till den befintliga fastigheten. En kontorsfastighet på 11 000 kvm med stora ljusinsläpp och generösa utrymmen för både formella och informella möten, bland annat i form av en innergård. 

– Går allt som det ska står huset klart för inflyttning i maj 2022, berättar Sandra von Lüders. Vi håller på att sätta produkten nu och försöker samtidigt skräddarsy och anpassa utbudet efter både staden och dess marknad. Med starka varumärken, som både World Trade Center och Midroc, i ryggen finns alla förutsättningar. 

På bästa läge i Helsingborg

I Helsingborg utgörs World Trade Center i dagsläget av en filial i Radisson Blu Metropol Hotel på Carl Krooks gata. Här erbjuder man hyresgästerna ett modernt, aktivitetsbaserat coworkingkontor med all tänkbar service på plats plus tillgång till hotellets konferensmöjligheter. Just nu byggs också ett helt nytt World Trade Center i det nya affärsdistriktet i Oceanhamnen. Med sina tretton våningar, precis vid hamninloppet, blir huset ett landmärke i det nya Helsingborg och ska stå inflyttningsklart 2021. I samarbete med Scandic Hotels och deras 180 rum erbjuds här även en gemensam reception och konferensavdelning, gym, restaurang med uteservering vid vattnet och stora takterrasser för både arbete och privatliv. 

– Huset ligger verkligen i ett fantastiskt A-läge, precis som alla våra World Trade Centers, menar Anja Kvist, kommersiell förvaltare på Midroc. 

Världens största affärsnätverk

Varje dag utvecklar mängder av företag sina affärer på ett World Trade Center. Över hela världen.

– Det är mixen av flexibla kontorslösningar, smarta servicekoncept och affärsdrivande nätverk, både lokalt, nationellt och internationellt, som är det unika, menar Sandra von Lüders. Särskilt affärsnätverket kan innebära enorma fördelar för en del företag. Det är när människor möts som det sker ett kunskapsutbyte och affärsmöjligheter uppstår. 

– Och det är ett koncept som passar alla, betonar Anja Kvist. Även prismässigt. Alla företag tas emot på samma sätt, sitter på en väldigt attraktiv adress och får tillgång till samma utbud. Så även det lilla företaget kan känna sig värdefullt.  

Och utbudet av tjänster är så stort att det faktiskt kan vara svårt att förklara, menar de båda. 

– Listan är hur lång som helst, menar Sandra von Lüders. Det ingår väldigt mycket i basutbudet, dessutom finns det ett stort antal tilläggstjänster. Vi jobbar dessutom hela tiden med att förhandla om olika avtal för att uppnå det bästa. 

I hög grad anpassas tjänsterna efter hyresgästernas behov. Det kan vara allt från traditionella receptionstjänster, hjälp kring möten och bud med mera. 

– Våra förmånsavtal ger även småföretagaren storföretagarrabatter på allt från kontorsmaterial, bensinkort, hyrbilar, terminalglasögon och personlig service, förklarar Sandra Von Luders vidare. Dessutom anordnar vi seminarier och har också viss tillgång på utbildningar. Vi kan även erbjuda etableringshjälp i andra länder. Listan är som sagt lång. 

Från det lilla till det stora

World Trade Center är en plats för tillväxt och här finns kontor som passar alla företag oavsett storlek. Efterhand som förutsättningarna förändras kan man både växa och krympa utan att byta adress. Som hyresgäst kan man välja mellan att hyra en postbox, en arbetsplats i coworkingmiljö, ett eget rum i kontorshotell eller ett traditionellt kontor från cirka 100 kvm och uppåt. Tillgången på gemensamma mötesrum och konferenslokaler, plus en bemannad reception, sänker de fasta kostnaderna vilket betyder att företagens verksamhet kan bli ännu effektivare. Som hyresgäst får man också tillgång till World Trade Centers över hela världen inklusive rabatter på mötesrum, arbetsplatser och hotellrum med mera. 

– Många företag har gjort hela resan hos oss, från det lilla till det stora, och det är vad allt handlar om, konstaterar Sandra von Lüders avslutningsvis. Det är väldigt roligt att få vara en del i den utvecklingen.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.