Väla Centrum i topp - igen

19 oktober 2018

Det står nu åter klart att i Sverige är det Skandia Fastigheters köpcentrum Väla, som har de nöjdaste hyresgästerna. Hos centrumledningen är man som vanligt överväldigad och ödmjuk inför den bedömning kunderna givit köpcentrumet med ett index på 87, att jämföra med branschsnittets 73.

Varje år välkomnar Väla Centrum i Helsingborg 10 miljoner kunder och besökare. Här samsas 200 butiker, restauranger och kaféer – från trendiga lokala småbutiker till stora internationella butikskedjor. Och för 11:e året i rad är det Väla Centrum som har de nöjdaste hyresgästerna.

Till stor del handlar det givetvis om att centrumledningen hela tiden håller fokus på en nära, personlig och serviceinriktad kontakt med hyresgästerna, säger centrumchefen Niklas Blonér.- Sammanfattat kan man säga att 70 procent kommer av det dagliga arbetet i centrumet och att det är helt rent och snyggt medan 20 procent handlar om den löpande marknadsföringen med magasin och annonsering. De sista men ack så viktiga 10 procenten som gör att vi kan vinna igen och igen tror vi är det där lilla extra, som hos oss till exempel utgörs av oväntade evenemang så som Väla Fashion Show och bröllopstemat vi hade i våras då vi ställde till med bröllopsfest i centrumet och hela 17 par valde att gifta sig hos oss, säger Niklas Blonér vidare.

Fastighetsbarometern Butik mäter hur butikshyresgästerna upplever sitt köpcentrum och servicen från centrumledning och ägare, hur nöjda hyresgästerna är totalt sett samt hur lojala hyresgästerna är. I årets under-sökning deltog 20 köpcentrum i Sverige. Undersökningen presenteras av CFI Group, Fastighetsägarna Sverige och HUI Research.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.