Väcker nytt liv i gammalt kontorskvarter

16 maj 2024

Transformationen är i full gång, och i slutet av 2025 kan de första hyresgästerna flytta in i det nya kontorskvarteret Zinko mellan Hornstull och Zinkensdamm i Stockholm.

Genesta blåser nytt liv i ett helt kvarter mellan Hornstull och Zinkensdamm i Stockholm. Sedan bygglovet beviljades har renoveringen kommit långt och framtidens kontorslokaler börjar ta form.


- Zinko representerar vår vision om att erbjuda kontor där människor trivs och företag blomstrar, säger Ted Söderlund på Genesta. Vi är stolta över att kunna erbjuda en energieffektiv fastighet med en inspirerande och välkomnande arbetsmiljö.


Fastigheten består av fem huskroppar, främst kontorslokaler men även lokaler för restauranger, butiker, gym och kaféer som bidrar till att skapa ett levande gatuplan. Kontorshyresgäster erbjuds hyra sammanhängande ytor upp till 10 000 kvm. Hela fastigheten uppgraderas i linje med EU:s taxonomi och ska miljöcertifieras enligt Breeam In-Use med ambitionen att nå Outstanding.


- Det blir ett rejält lyft för närområdet, samtidigt som vi preppar denna kulturhistoriska fastighet för att hålla i minst 100 år till, säger David Neil, Genestas vd.


Zinko matchar moderna företag som sätter hållbarhet högt på agendan. Val görs med omsorg för att minimera miljöpåverkan och en betydande del av materialen återanvänds för att främja hållbarhet.


I januari beviljades Genesta bygglov för att lägga till två nya våningsplan på Hornsgatan 124. Den nya stora takterrassen blir en central mingelplats för företag att samlas i en avslappnad och inspirerande miljö.


- Nu öppnar vi dörrarna till Zinko och välkomnar företag som är nyfikna på fastigheten, säger Ted Söderlund.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.