Väcker liv i företagspark

6 juni 2022

Index Investment Group väcker liv i Ersmark Skellefteå och köper Metsos tomma industrilokaler. Tillsammans med fastighetsbolaget Gretabo satsar man nu stort på att få attrahera små- och medelstora företag att hyra kontors- och industrilokaler. Fastigheten om drygt 100 000 kvadratmeter består idag av drygt 21 000 kvm uthyrningsbar yta, och mer går att tillföra.

Bild: Index Investment Group
Bild: Index Investment Group

Regionen växer kraftigt och hållbara lokaler efterfrågas av små- och medelstora företag. Som ett resultat av detta väljer Index Investment Group tillsammans med fastighetsbolaget Gretabo att förvärva Metsos lokaler på Ersmark för att erbjuda konkurrenskraftiga lokaler i en region på ordentlig frammarsch.

– Det här är en mycket intressant fastighet i en expanderande region. Vi ser möjlighet till ett bra kassaflöde på en god värderingsnivå, säger Rickard Haraldsson, VD Index Investment Group.

Gretabo grundades 2019 och har som affärsidé att i expanderande regioner initiera och driva bostadsprojekt med miljö, trivsel och ekonomi i fokus. Att få engagera Gretabo i en industrisatsning som erbjuder små- och medelstora företag ett hållbart och prisvärt alternativ är en milstolpe.

–Med Kåge älv runt husknuten ges dessutom möjligheter att med hjälp av hybrid värmepumpsteknik producera el som är effektiv och koldioxidneutral som kan generera såväl värme som kyla till våra anläggningar. Det i kombination med solpaneler gör Ersmark Företagspark till ett grönt alternativ, säger Jonas Ryberg, grundare och VD av Gretabo.

Lokalerna hyrs ut under flaggan Ersmark Företagspark och intresseanmälan görs via hemsidan ersmarkforetagspark.se. Enligt Jonas Ryberg förs redan långtgående diskussioner med hyresgäster och intresset är stort. Lokalerna kommer stå redo till årsskiftet för de som är intresserade. Möten tas löpande med representanter från Gretabo som även går igenom eventuella hyresgästanpassningar.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.