Uthyrningsuppdrag på Södermalm

24 maj 2022

Savills får uthyrningsuppdraget av Slussgården att totalt hyra ut 14 500 kvm kommersiell yta på Renstiernas gata 12 och Tjärhovsgatan 21 på Södermalm. Slussgården påbörjade arbetet med ny- och tillbyggnation av kvarteret i fjol och projektet går under namnet Sofiahusen.

savills.jpg
Bild: Pixabay

Slussgården förvärvade fastigheterna 2016 och har sedan dess arbetat med utvecklingsplanerna för kvarteret Sofiahusen. Arbetet med hus ett där det tillkommer två kontorsplan, som bland annat inkluderar en stor takterrass med utsikt över Saltsjön, pågår. Under hösten börjar tillbyggnaden på hus tre som ger plats för bostäder följt av uppförandet av en helt ny byggnad, hus två, om sex våningar. Även på hus två och tre blir det terrasser. 

 Det händer mycket i Sofiakvarteren och att kunna vara en del av den utvecklingen med Sofiahusen är väldigt kul.

I de befintliga delarna upplevs en härlig industriell känsla och vackra materialval vilket även återspeglas i de tillkommande ytorna där det industriella möter det moderna. Tillbyggnaderna byggs med trästomme och på taket installeras en av Södermalms största solcellsanläggningar då ett starkt miljötänk präglar Slussgården.

Slussgården erbjuder sina hyresgäster ett fullserviceutbud med kontorsnära tjänster och konferensservice. Runt Sofiahusen finns söders puls med caféer, restauranger, butiker och allt vad den härliga söderandan har att erbjuda direkt utanför dörren.


– Det händer mycket i Sofiakvarteren och att kunna vara en del av den utvecklingen med Sofiahusen är väldigt kul. Att Slussgården kommer bidra till folklivet när det blir restauranger och butiker där det tidigare varit parkeringsplats samtidigt som vi bevarar historiken som finns i våra existerande byggnader känns helt rätt, säger Susanne Öberg, COO på Slussgården.

- Det är glädjande att vi fått förtroendet av Slussgården att arbeta med uthyrningen av detta historiska kvarter. Vi ser en hög aktivitet på uthyrningsmarknaden i Stockholm där många hyresgäster vill lokalisera sig i innerstanslägen. Sofiahusens unika bidrag till den levande staden kompletterar Södermalm väl, avslutar Jessica Gräsberg, Head of Agency på Savills.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.