United Spaces i Rådhuset

3 maj 2021

I januari fick Uppsalas företag ett fint tillskott av flexibla arbetsplatser, i en minst sagt unik miljö mitt i stan. Coworkingaktören United Spaces slog upp dörrarna till sina 2 400 kvadratmeter i anrika Rådhuset. ”Med anläggningar i Göteborg, Malmö, Arlanda och Stockholm kändes det naturligt att öppna även i Sveriges fjärde största stad”, menar vd Yvonne Sörensen Björud.

11 januari, mitt under brinnande pandemi, öppnade United Spaces sitt coworking space i Uppsala. Cirka 90 medlemmar har i skrivande stund tecknat medlemskap men det finns kapacitet för cirka 250 stycken till. Och vd Yvonne Sörensen Björud är optimistisk inför hösten.

Sveriges häftigaste?

– Vi tror att arbetsplatsen kommer bli en hybridversion i framtiden, att vi jobbar hemifrån ett par dagar i veckan och att vi resterande dagar vill sitta i en attraktiv och kostnadseffektiv miljö.

I Uppsala har United Spaces nästan hela Rådhuset intill Stora Torget till sitt förfogande. I direkt närhet till stans bästa restauranger, shopping och kommunikationer.

Vi vågar säga att vi nog har Sveriges häftigaste flex working space i den gamla rådhussalen.

– En bättre plats för företagande i Uppsala är svår att hitta, menar Yvonne Sörensen Björud. Dessutom är lokalerna i Rådhuset jättevackra och vi vågar säga att vi nog har Sveriges häftigaste flex working space i den gamla rådhussalen.

På 2 400 kvadratmeter, fördelade på fyra våningar, ryms sammanlagt 11 mötesrum, olika stora lounger för arbete plus möjligheten till både flex office och privat office plus bistro och bar. Här finns möjligheter att hyra flexibla, skräddarsydda kontorslösningar för alla typer av företag.

En del av något större

– Uppsala består av många små företag så än så länge är det främst de ytorna som efterfrågas, konstaterar Yvonne Sörensen Björud.

Men som medlem i United Spaces blir även det lilla företaget en del av något större. Årligen arrangeras över 100 seminarium, events och föreläsningar där medlemmarna får möjlighet till kunskapsutbyte och ett stort nätverk. Som medlem får man dessutom tillgång till alla coworking space både i Stockholm, Arlanda, Göteborg och Malmö. Olikheter skapar möjligheter, menar man på United Spaces och Uppsala är inget undantag. Genom att sammanföra företag och människor från olika branscher bidrar man till att utveckla både verksamheter och individer.

– Våra medlemmar i Uppsala är väldigt positiva. Våra frukostar på tisdagar är välbesökta och då får man som företag också en chans att att presentera sig och sin verksamhet. Detta kan vara en jättefin plattform för framtida affärer.

Kostnadseffektivt och flexibelt

Förutom chans till både nätverkande och lokaler av högsta klass och karaktär kan ett företag även sänka sin totala hyreskostnad hos United Spaces. Och man får hjälp med kalkylen så att man jämför på rätt sätt.

– När vi börjar räkna på ett medlemskap hos oss landar vi oftast i en kostnadseffektivare lösning för ett företag med exempelvis 20 anställda. Hyr man in sig hos oss behövs alltid mindre ytor eftersom våra medlemmar delar på alla gemensamhetsytor, mötesrum hyr man bara när man behöver och allt annat ingår i stort sett. En annan stor fördel är givetvis att man enkelt kan skala upp eller ned sin verksamhet efter behov. Vi tror att beläggningen på våra fasta plaster kommer bli ännu lägre efter pandemin. Företagen vill bli ännu mer flexibla och det kan vi erbjuda, avslutar Yvonne Sörensen Björud.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.