Unikt samarbete i Malmö City

13 april 2020

Situationen just nu påverkar oss alla, både privat och professionellt. Flera mindre handlare märker av att kunder i större utsträckning håller sig hemma och konsumerar via digitala lösningar. Många lokala butiksägare har utvecklat en ehandel eller annan digital närvaro, men den fysiska platsen är alltjämt viktig. När nu kundflödet snabbt förändras på grund av det nya coronaviruset så behövs snabba lösningar. Och hjälpen har kommit från ett stort Malmöbaserat företag som nu vill räcka ut en hand till små butiksägare genom ett unikt samarbete med Malmö Citysamverkan.

Malmö.jpg
Bild: Pixabay

Eftersom handeln i större utsträckning än normalt har flyttat över till nätet så är CDONs verksamhet en av de som går fortsatt bra. I samarbete med Malmö Citysamverkan lanseras nu ett riktat stöd till butiksägare i Malmö, där CDON vill stötta de lokala handlarna att nå kunder gratis online via CDONs marknadsplats.

Denna insats är ett välkommet tillskott till vårt övriga arbete för att på olika sätt stötta näringslivet i stadskärnan.

CDON har lanserat ett fast track, för små lokala handlare, som gör att de får extra snabb hjälp att börja sälja online oavsett om de redan har e-handel eller om de vill börja med bara enstaka produkter. I CDON:s stödpaket ingår gratis försäljning på deras market place under april och maj, gratis integration med möjlighet till personlig hjälp och under sex månader ges butikerna fri tillgång till försäljningsverktyget CDON Connect. De har ett extra team på plats som är redo att stötta de små butikerna.

- Vi förstår den komplicerade situationen för många handlare och vill hjälpa till att lätta på bördan. Vi hoppas att vårt initiativ kan hjälpa lokala malmöföretagare under den period som ligger framför oss, säger Henrik Jarl, CMO på CDON.

- Det är underbart att se hur både stora och små aktörer samarbetar när det verkligen gäller. Denna insats är ett välkommet tillskott till vårt övriga arbete för att på olika sätt stötta näringslivet i stadskärnan, säger Pia Sandin, VD på Malmö Citysamverkan.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.