Unikt kontorshus invigt

5 april 2022

Kungsleden, ett dotterbolag till Castellum, har nu invigt sin första Symbiotic Building, kontorsfastigheten Eden, i Malmö Hyllie. Vid invigningen deltog bland andra Ylva Sarby Westman, VD Kungsleden och Roko Kursar, vice ordförande i kommunstyrelsen för Malmö stad.

eden webben.jpg
Bild: Kungsleden

Symbiotic Concept är utvecklat av Kungsleden och innebär att man sätter människan i centrum när man utvecklar fastigheter och stadsdelar. Kungsledens perspektiv är holistisk mänsklig hållbarhet, vilket innebär att man arbetar med social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet.

Att bygga och utveckla en fastighet enligt ett helt nytt och unikt koncept har varit en fantastiskt spännande resa och vi är väldigt nöjda med resultatet.

Eden är inte bara Kungsledens första nyproducerade kontorsfastighet, byggnaden är även bolagets första Symbiotic Building. Det innebär att byggnad och människa lever i en utvecklande symbios som skapar hälsa och välmående och som ökar såväl kreativitet som produktivitet. Eden är en byggnad med plats för alla delar av livet.


Fastigheten är byggd och inredd med fokus på fyra hörnstenar; hälsa; biophilia; service; och intelligens. Cirka 10 000 växter finns inne i och utanpå byggnaden för att förse besökare och hyresgäster med en daglig välgörande närhet och kontakt med naturen. Restaurangen, Pieplows Brasserie, serverar vällagad och hälsosam mat och hyresgäster bjuds regelbundet in till träningspass och inspirerande föreläsningar om hälsa och hållbarhet. I huset finns även en konferensavdelning och coworkingytor som drivs av Quick Office. Fastigheten är dessutom certifierad enligt LEED och WELL Platinum.

- Vi är oerhört stolta och glada över Eden. Att bygga och utveckla en fastighet enligt ett helt nytt och unikt koncept har varit en fantastiskt spännande resa och vi är väldigt nöjda med resultatet, säger Ulrica Sjöswärd regionchef Göteborg/Malmö Kungsleden.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.