Trollhättan en framtidsstad

26 oktober 2021

Trollhättan har fått utnämningen framtidstad av nationella experter inom stadsutveckling, men hur organiserar man sig för att bli en attraktivare stad för dagens unga? En fråga som Kraftstaden Fastigheter ställer och arrangerar därför luncheventet ”Att bli en attraktiv stad för dagens unga” där bland annat AFRY presenterar sina senaste, fördjupade insikter om europeiska ungdomars attityder och tankar om framtidens städer.

Bild: Pixabay
Bild: Pixabay

AFRYs undersökning visar att en stor del av Sveriges 18 – 35 åringar vill bo i en medelstor stad. På eventet kommer Helena Paulsson, Head of architecture and design och Thomas Sandell, Chief Architect från AFRY att redovisa undersökningen.

Frågor som har ställts i undersökningen är bland annat:

- Vad är viktigast för dig när du väljer var du vill bo?
- Hur tar du dig helst från a till b?
- Hur viktigt är hållbarhet för dig när du väljer var du vill bo?
- Vad anser du är den viktigaste utmaningen för framtidens städer?

Kraftstaden Fastigheter vill i samband med dessa nya insikter väcka frågan hur man bäst organiserar sig från andra hållet för att möta ungdomarnas förväntningar om framtidens städer.

- Vi vill organisera oss tillsammans med näringslivet och kommunen för att på bästa sätt möta ungdomars förväntningar och att fortsätta vara en stad i framkant och öka attraktionskraften och stärka anledningarna att flytta hit ännu mer, säger Anders Torslid, vd på Kraftstaden Fastigheter.

Deltagandes via länk har vi också goda exemplet på framtidstad Skellefteå. I detta sammanhang representerat av Kommunikationschef Helena Renström.

Om du också är intresserad av att bidra till hur man blir en attraktiv stad för dagens unga ska du anmäla dig här: Lunchevent

Du kan delta både digitalt och på plats den 28 oktober i Lilla Nova Arena i Trollhättan från kl. 11.45.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.