Triangelformade kontor i Hyllie

3 maj 2022

Nyligen beslutades att Wästbygg tilldelas en markanvisning i stadsdelen Hyllie. Markanvisningen omfattar en triangelformad kontorsbyggnad på 14 500 kvm. Byggnadens höjd varierar från fyra upp till nio våningar och utformas med takterrasser i olika nivåer. Byggstart sker tidigast 2024.

wästbygg.jpg
Prisma i Hyllie. Bild: Wästbygg

– Vi är både glada och stolta över att Malmö stad gett Wästbygg förtroendet att få delta i den fortsatta utvecklingen av Hyllie genom denna tilldelning. Vår ansökan är en del i vårt strategiska arbete med att öka andelen kommersiella projekt i vår utvecklingsportfölj. Det känns därför positivt att tekniska nämnden har sett kvaliteterna i det förslag som vi har tagit fram tillsammans med C.F. Møller Architects. Vi ska nu använda vårt kunnande inom hållbart byggande för att skapa moderna och trivsamma arbetsplatser för kommande hyresgäster, då byggnaden ska certifieras enligt Breeam, Well och NollCo2, säger Joakim Efraimsson, vd på Wästbygg AB.


Wästbyggs markanvisning ingår i exploateringsområdet ”Öster om mässan” i Hyllie där det också ska byggas bostäder. Samtliga byggherrar kommer att delta aktivt i en byggherredialog kring hur området ska utformas för att också inkludera social hållbarhet. Cirka hälften av bostäderna i området ska byggas enligt Malmö stads satsning på det egna Mallbokonceptet, som innebär att nya metoder ska testas för att nå en normhyra om maximalt 1 400 kronor/kvm boyta.

Vi ska se över hur vi kan göra delar av kontorsbyggnaden tillgänglig för aktiviteter och mötesplatser även under kvällstid.

– Vi ser fram emot samarbetet med de övriga aktörerna i byggherredialogen och vara en aktiv part i hela arbetet med att forma det här fina området. Bland annat ska vi se över hur vi kan göra delar av kontorsbyggnaden tillgänglig för aktiviteter och mötesplatser även under kvällstid, avslutar Joakim Efraimsson.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.