Tre nya coworkingarenor

21 april 2023

Vasakronan fortsätter följa sina kunders behov och öppnar i år tre nya coworkinganläggningar, enligt det egna konceptet Arena. I dagarna slogs portarna upp för 1 600 kvm i Triangeln i Malmö, i höst öppnar Arena både på 3 000 kvm i ikoniska Läppstiftet i Göteborg och på 3 500 kvm i Skrapan på Södermalm.

Vasakronan presenterar sitt coworkingkoncept Arena som ”en arbetsplats on demand” och under 2023 öppnar alltså tre till. I lägen som inte skäms för sig.

- Vi följer våra kunder och möter kontinuerligt deras behov, menar Britt Lindqvist, affärsutvecklingschef, Vasakronan. Och vi fortsätter erbjuda dem ytor som är funktionella, smarta och inspirerande, i primelägen. Det är det de behöver.  

Komplement och konkurrensfaktor

Behovet av flexibilitet är en stor del av erbjudandet och fortsätter att öka hos Vasakronans kunder, konstaterar Britt vidare.

Våra kunder söker ständigt nya talanger, och många slåss om samma, så ett primeläge och ett erbjudande som vårt kan vara en viktig faktor i jakten på rätt kompetens.

- Arena är ju tänkt som ett supermodernt komplement till det egna kontoret, så att våra kunder kan göra snabba förändringar. Det kan givetvis också vara ett insteg till att hyra vårt Smart & klart-koncept eller ett eget kontor hos oss. En möjlighet att uppleva Vasakronan som hyresvärd helt enkelt. 

Läget, upplevelsen, standarden och servicen på coworkingarenorna blir ofta också en konkurrensfaktor.

- Våra kunder söker ständigt nya talanger, och många slåss om samma, så ett primeläge och ett erbjudande som vårt kan vara en viktig faktor i jakten på rätt kompetens.

Alla Arenor har en mix av medlemskap, private office och mötesrum. 

- Mixen ser olika ut, det är segmentet och platsen som styr. Även inredningen följer platsen men tar alltid avstamp i vår egen gedigna kunskap om hur man utformar de bästa och mest effektiva arbetsplatserna. 

Tre nya lägen

I dagarna öppnade Arena Triangeln och erbjuder 1 600 kvm i ett renodlat retailläge.

- Detta är vår första Arena i Malmö och eftersom vi äger hela köpcentrumet Triangeln är detta ett logiskt läge för oss – och ett perfekt läge för våra kunder, konstaterar Britt Lindqvist. Precis som i Stockholm och Göteborg har vi placerat vårt Malmökontor i kontexten. Vi har ett eget kontor men flyter också ut i Arenan när det behövs. Vi lever alltså som vi lär, så här tror vi att framtiden ser ut. Företag knyter till sig ett antal kvadratmeter, för att man inte vet hur framtiden ser ut, men skulle behoven komma kan man hyra extra hos oss. Ur ett hållbarhetsperspektiv ska man inte heller sitta med outnyttjade konferensytor. 

I höst öppnar Vasakronan sin tredje Arena i Göteborg. I september slås dörrarna upp till 3 000 kvm i  Läppstiftet, ett av stadens mest klassiska landmärke.

- I entréplan och på våning 1 kommer vi erbjuda en variation av upplevelser på plats, allt i samklang med både det ikoniska huset och området. 

Strax efter premiären i Göteborg, i oktober, är det dags att öppna upp 3 500 kvm i Skrapan på Södermalm, Vasakronans andra anläggning i Stockholm.

Långsiktig satsning

Tre nya Arenor under 2023, blir det fler?

- Nu ska vi implementera de här tre och sedan utvärdera längs vägen, som vi alltid gör. Detta är en långsiktig satsning och ska vi öppna i fler lägen blir det för att behoven hos företagen finns, inte bara för att vi kan. Det blir både spännande och svårt att försöka möta våra kunders framtida behov, men vi är redo, konstaterar Britt Lindqvist avslutningsvis. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.