Toppmodern logistik till Göteborg

25 juni 2024

Logicor, en ledande ägare, förvaltare och utvecklare av logistikfastigheter i Europa, påbörjar nu bygget av en logistikanläggning i Backa, Göteborg. Den nya anläggningen är en del av Logicors satsning på att expandera på den svenska marknaden.

Första spadtag.
Det första spadtaget till Logicors nya logistikanläggning i Backa, Göteborg, togs 18 juni. På bilden Sven Johansson, Johansson & Rehn, Christoffer Walljaeger, Logicor och Mattias Tykesson, Göteborgs kommunfullmäktige och Stadsfastighetsnämnd. Bild: Christ

Det första spadtaget togs den 18 juni tillsammans med den kontrakterade entreprenören Johansson & Rehn och Mattias Tykesson (M), ledamot  i Göteborgs kommunfullmäktige och Stadsfastighetsnämnd.  Deltog gjorde också Logicors konsulter WSP och Arris samt andra inbjudna gäster.

Den före detta industritomten ligger sex km norr om centrala Göteborg i direkt anslutning till E6 som förbinder Göteborg med bland annat Stockholm, Oslo och Köpenhamn.

– Vi ser fram emot att utveckla en toppmodern logistikanläggning på bästa läge i Göteborg. Vi vet att det finns en marknad för våra kunder som vill vara nära snabbt växande regioner så att de kan leverera till sina kunder på det mest effektiva sättet. Denna plats, när den är utvecklad, kommer att möta det behovet, säger Christoffer Walljaeger, Director, Asset Management, Logicor Sverige.

På bara ett år har Logicors fastighetsportfölj i Sverige växt kraftigt tack vare förvärv av fastigheter på utmärkta logistiklägen i Nykvarn/Stockholm Syd, Staffanstorp/Malmö, utveckling av anläggningen i Rosersberg samt den snart färdigställda byggnationen i Länna söder om Stockholm.

Expansionen är ett kvitto på att efterfrågan på moderna och hållbara logistikfastigheter på de bästa lägena fortsätter att överträffa utbudet.

– Backa är ett bra och viktigt läge nära E6 som binder ihop Norge, Sverige och Danmark, men också närheten till Nordens största hamn, Göteborgs hamn. Logicors fastighetsutveckling här är glädjande och visar på att Göteborg är den fortsatt stora porten mot övriga Europa och en strategiskt viktig plats för logistik och transporter, säger Mattias Tykesson, ledamot i Göteborgs kommunfullmäktige och Stadsfastighetsnämnd.

Byggnaden i Backa kommer att utvecklas enligt höga miljöstandarder, med målet att uppnå BREEAM Excellent-certifiering.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.