The Edge lockar IT-bolagen

29 april 2021

Allt fler IT-företag väljer att flytta sina huvudkontor till den snabbväxande stadsdelen Hyllie, beläget nära Öresundsbron i Malmö. Midroc Properties har tecknat ett hyresavtal med IT-företaget Barkfors Fleet AB som blir det senaste tillskottet i kontorsfastigheten The Edge.

Bild: Midroc

- Det var helheten som avgjorde. Allt från husets spännande och intressanta formgivning till vad huset kan erbjuda i form av restaurang, konferensrum och takterrass, säger Christian Andersson, projektledare på Barkfors. Det är också viktigt för oss att med lätthet kunna ta emot våra kunder men även göra det lätt för personalen att ta sig till jobbet – Hyllie ligger bra till med både bussar och tåg och vi har bra parkeringsmöjligheter för både bilar och cyklar, avslutar Christian.

Det är oerhört glädjande att The Edge har blivit första valet för så många huvud- och regionkontor i Skåne.

Efter sommaren flyttar Barkfors Fleet AB in på plan 2 i kontorslokaler på 382 kvm och lämnar därmed sitt villakontor för Hyllies stadspuls. Den strykjärnsformade kontorsfastigheten färdigställdes 2020 och har sedan dess lockat flera innovativa företag. Huset har fyllts med bland andra hyresgästerna AddPro, Reijlers, Edge Kitchen och Givaudan.

- Det är oerhört glädjande att The Edge har blivit första valet för så många huvud- och regionkontor i Skåne. Innovativa företag är i gott sällskap och i helt rätt sammanhang här. Vi välkomnar Barkfors som våra nya hyresgäster till sina fantastiska lokaler, säger Jonas Holmberg, Fastighetschef på Midroc Properties.

Om Midroc Properties i Hyllie

Utvecklat och förvaltar nu kontorsfastigheten The Edge som är på 10 våningar om totalt 7 600 kvm. Byggentreprenör: Peab. Arkitekt: Erik Giudice Architects.

Midroc har tidigare även utvecklat Malmömässan, kontorsfastigheten Hermod, bostadskvarteren Saga och Hyllie Corner samt ett parkeringshus i Hyllie.

Midroc utvecklar stadsutvecklingsprojektet The Embassy of Sharing i Hyllie, ett 55 000 kvm stort område med alltifrån kontor, hem, restauranger, start ups till service.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.