Telefonbås med finsk design

4 december 2018

Nu ska det bli lättare att komma bort från diverse oljud på kontoret. Moderna telefonkiosker får allt större plats hos företagen.

Foto: Matti Immonen

Många känner säkert igen sig. Kollegan som knapprar på tangentbordet lite för hårt, en annan som inte kan sluta prata om gårdagens fotbollsmatch och en tredje som högt smaskar i sig ett äpple. Störningsmomenten kan vara många samtidigt som man själv ska göra ett viktigt telefonsamtal. 

Därför ser nu flera företag vikten i att investera i telefonbås. En plats där anställda i en isolerad miljö kan prata ostört. Finländska Antti Evävaara en av flera designers som har tagit fram en modern telefonkiosk. 

- Idag har alla mobiltelefoner samtidigt som det bara blir populärare med öppna kontorslokaler. Det här har skapat ett behov hos människor att kunna gå till miljöer där de kan läsa, ringa och arbeta i fred. Det är därför jag designar akustiska möbler som stänger bullret ute, säger Antti Evävaara i ett pressmeddelande.

Hans Silence Phone Box har bland annat installerats hos finska fastighetsmäklare, på advokatbyråer och även på Google i London och Paris. 

- Kunderna kan själva välja material – allt från ull till läder - och färger till telefonbåsen, säger Antti Evävaara.

Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.