Succé för kontorshus

12 oktober 2021

Nu är det snart fullt uthyrt i K6 – Malmös mest spännande kontorsprojekt! Efter årsskiftet ska den omfattande ombyggnaden vara klar och redan nu är runt 80 procent av de drygt 11 000 kvadratmeterna uthyrda.

K6.jpg
Bild: Svenska Hus

– K6 är spännande helt enkelt, säger Anna Hurtig, uthyrningsansvarig. Flexibiliteten och husets innehåll i stort har lockat många och det är ett styrkebesked i dessa pandemitider.

K6 på Kungsgatan 6 är en ambitiös storsatsning där Svenska Hus gör en total make-over av fastighetens insida. Här skapas sex våningsplan med kontorsmöjligheter runt en gigantisk atriumgård med reception, kontorsshop, restaurang/kafé och bokningsbar scen för olika typer av evenemang.

Flexibiliteten och husets innehåll i stort har lockat många och det är ett styrkebesked i dessa pandemitider.

– Svenska Hus regionkontor och APSIS huvudkontor är exempel på verksamheter som redan hunnit bo in sig i K6 och till de företag som är på väg att ansluta hör IKC Administration, Ecomal Sweden och AEB Software, säger Anna Hurtig. Dessutom har vi just tecknat avtal med en myndighets regionkontor som förhyr ca 1 200 kvm.


Svenska Hus samarbetar med co-working-specialisten Helio i K6-projektet. Det innebär en fyllig meny av tjänster och produkter – allt från gästmottagning, frukostservering och gym till posthantering, room-service och streamingstudios – men också ”flex-” och ”fixplatser” för den mindre verksamheten. Även enmansbolag är välkomna i konceptet. Möjligheten av boka mötesrum från 4 till 60 personer innebär dessutom att hyresgäster inte behöver addera ytor som sällan används i sitt skräddarsydda avtal.

– Vårt mål har varit att skapa en levande destination för människor som har affären i fokus och nu är vi inte på slutspurten, säger Anna Hurtig. Vi har ytor mellan 400 och 2 200 kvm kvar att fylla under hösten och det ska bli fantastiskt när K6 om bara några månader rullar igång på allvar – med nätverkande, gemenskap och överlägsen service.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.