Stort intresse för Solna strand

5 juni 2018

Humlegården är den största privata fastighetsägaren i Solna strand. Området erbjuder goda kommunikationsmöjligheter, ett stort utbud av restauranger och närhet till naturen. Under våren har ett flertal nya företag valt att etablera sig i området.

Solna Strand.jpg
Fastigheten Päront 6, på Torggatan i Solna strand. Bild: Jonas Malmström

Humlegården genomför stora satsningar på serviceutbudet i Solna strand. Nya restauranger har tillkommit och i höst slår portarna upp för Grow Hotel. Hotellet har en spännande arkitektonisk utformning signerad den danska arkitektfirman 3XN och skapar en ny mötesplats i området.

- Solna strand har många kvalitéer och vi märker att allt fler företag ser området som ett starkt alternativ när man söker lokaler i Stockholms närförorter. Humlegården har satsat stort under de senaste åren och vi ser det stora intresset som ett kvitto på att utvecklingen också tilltalar de lokalsökande företagen, säger Peter Lind, Fastighetschef på Humlegården Fastigheter.

Stort intresse för etablering

Under årets första kvartal har Humlegården hyrt ut omkring 6 800 kvm i Solna strand. Utöver det har flera omförhandlingar med befintliga kunder genomförts. En av de större nyuthyrningarna i området är Selecta, Sveriges ledande leverantör av kaffemaskiner, fika och varuautomater till privata och offentliga företag. Bland de nytillkomna kunderna hör även Inspektionen för Strategiska produkter som i oktober flyttar in på Vretenvägen 13.

I fastigheten Stora Blå, strategiskt belägen längsmed Landsvägen där Solna strand och Sundbyberg möts, har diagnostikföretaget Cepheid valt att utöka sina lokaler. Bolaget har varit hyresgäster sedan 2010 och hyr idag lokaler om ca 16 000 kvm.


Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.