Stor hyresgäst till Uni3

2 mars 2023

Nyligen tillkännagavs ett joint venture mellan Fastighets AB Balder och Geely Europe Innovation Centre AB för en ny 17 500 kvadratmeter stor byggnad på Uni3s företagscampus. Nu står det klart att Volvo Cars blir en av de största hyresgästerna och tar plats på över 7 000 kvm.

geely webb.jpg
Bild: Geely

Uni3 är ett företagscampus där dagens fem byggnader huserar över 100 olika företag inom forskning och utveckling inom mobilitets och grön teknikutveckling. I campuset finns stora möjligheter till samarbeten med de främsta inom sina områden, och Volvo Cars kommer både tillföra och få ta del av spjutspetskompetens.

Volvo Cars är ett av Sveriges främsta och mest välkända varumärken och vi ser det som en kvalitetsstämpel på det erbjudande vi har, att vara ett hem för innovatörer.

- Vi är naturligtvis jätteglada över att Volvo Cars har valt att lägga en del av sin verksamhet här hos oss på Uni3. De är ett av Sveriges främsta och mest välkända varumärken och vi ser det som en kvalitetsstämpel på det erbjudande vi har, att vara ett hem för innovatörer, säger Gang Wei, VD för campuset.

Kontoret som Volvo Cars flyttar in i ligger vid vattnet och med tillgång till goda kommunikationer centralt, i en miljöklassad toppmodern anläggning. I huset finns andra hyresgäster och tillgång till Uni3-campusets service med mat, konferensanläggningar, gym och hotelltjänster. Volvo Cars får tillträde till sina nya lokaler i september 2024 och beräknas flytta in under våren 2025.

- Vi ser fram emot att få tillgång till ett så centralt läge, och att kunna lokalisera oss tillsammans med så många andra innovativa företag, säger Karl-Johan Ekman, ansvarig för Workplace för Volvo Cars.

Den 12 våningar höga byggnaden B46 omfattar cirka 17 500 kvm och utformas enligt miljöcertifieringen Miljöbyggnad Guld som omfattar såväl byggnadens materialanvändning, inomhusmiljö som energianvändning. Entreprenör är BRA Bygg och byggnaden ska enligt plan stå klart för inflyttning sommaren 2024.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.