Startskott för Nobelberget

7 maj 2019

Atrium Ljungberg startar byggnationen av de första bostadskvarteren. I den nya stadsdelen ska 500 bostäder, kreativa kontor, kulturetableringar, grönska och mötesplatser växa fram.

Nobelberget - webb.jpg
Foto: Walk the room och Julia Stanislawska

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg har stora planer för Nobelberget. Tegelbyggnaden Formalinfabriken omvandlas till kreativa kontor, restaurang och kafé. De första kontorshyresgästerna flyttar in redan till sommaren 2019. 

- Jag är väldigt glad över att vi nu startar byggnationen av det nya bostadskvarteret på Nobelberget. Det är en viktig del i förverkligandet av Atrium Ljungbergs vision om att utveckla levande stadsmiljöer, säger Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg, i ett pressmeddelande. 

Panncentralen, med sin höga skorsten, kommer bevaras och blir i augusti 2020 en förskola. Det planerade Sicklastråket kommer att binda ihop Nobelberget med såväl Hammarby Sjöstad som Sickla.

- Vi vill att det framtida Nobelberget ska präglas av kreativa verksamheter och en stark gemenskap, i linje med den kultur som blomstrat på platsen de senaste åren, säger Joanna Berg, affärsutvecklingschef Bostad, Atrium Ljungberg.

Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.