Stöttar butiker i innerstaden

15 maj 2020

Nyligen meddelade CDON, Nordens största marknadsplats, att företaget ingår i ett unikt samarbete med Innerstaden Göteborg. CDON och Innerstaden Göteborg lanserar tillsammans en lösning för att stötta butiksförsäljningen i innerstaden. Från och med idag erbjuds samtliga mindre butiker som ingår i Innerstaden Göteborgs nätverk att kostnadsfritt börja sälja via marknadsplatsen CDON.

Bild: Pixabay

Innerstaden Göteborg erbjuder en samverkansplattform för närmare 500 anslutna företag varav 150 är mindre butiker.

– Flera butiksägare i Göteborgs innerstad märker av att kunder i större utsträckning håller sig hemma och konsumerar via digitala lösningar. Många lokala handlare har utöver den fysiska butiken även utvecklat en digital närvaro. Och nu när kundflödet snabbt förändras på grund av virusutbrottet behövs fler lösningar. Vi är nu glada över att vi hittat ytterligare en försäljningskanal för våra medlemmar via CDON, säger Lena Dalerup från Innerstaden Göteborg.

Vi hoppas att vårt initiativ ska stödja butiksägare i Göteborgs innerstad under denna tuffa period.

Handeln online har ökat kraftigt den senaste tiden och nu erbjuds den fysiska handeln en snabb fil ut på nätet via CDON. Med hjälp av extrainsatt personal får butiker nu snabbt stöd att ställa om till digital försäljning. Under hela maj och juni är det helt kostnadsfritt att sälja via CDON Marketplace utan något krav på att binda upp sig. Vidare erbjuds kostnadsfri integration samt fri tillgång till försäljningsverktyget CDON Connect under sex månader framåt.

– På CDON är vi måna om den lokala mångfalden och vi vill hjälpa så många vi kan att trygga sin försäljning via vår handelsplats online. Vi hoppas att vårt initiativ ska stödja butiksägare i Göteborgs innerstad under denna tuffa period, säger Kristoffer Väliharju, VD på CDON.

I april lanserade CDON ett liknande initiativ i samarbete med Malmö City I Samverkan. I Malmö har intresset från lokala butiker att komma igång online varit stort. Organic Beauty på Davidshallsgatan 2 i Malmö är en av dem.

– Det har varit extremt tufft för oss som har mindre butiker i city. Jag säljer ekologiska hudvårdsprodukter och wellnessprodukter och brukar ha en bra tillströmning av kunder men när viruset slog till har det tagit helt stopp. Jag är tacksam för stödet jag har fått och att jag nu kan sälja via CDON online kommer vara avgörande för att vi ska finnas kvar när detta är över, säger Magnhild Åsmundhavn från Organic Beauty.

För att ta del av stödpaketet maila till: marketplace@cdon.com och skriv “Butiksägare Innerstaden Göteborg och butiksnamn” i ämnesraden.

Grundläggande krav:

●Företaget ska vara momsregistrerat

●Företaget ska vara registrerat för F-skatt

●Företaget måste klara en kreditprövning

●Företaget måste kunna leverera till och ta emot returer

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.