Spegla dig i en klassiker

21 februari 2019

Vinnare av Born Classic, Stockholm Furniture & Light Fairs nya designpris, blev spegeln Mirror, producerad av Swedese och formgiven av Front. Born Classic är ett samarbete med auktionshuset Bukowskis som utgjorde jury.

En framtida designklassiker?

Stockholm Furniture & Light Fair instiftade i år ett nytt designpris - Born Classic - som skulle gå till en ny produkt formgiven av en designer eller tillverkad av en producent från Skandinavien. Vinnaren i år blev Spegeln Mirror, producerad av Swedese och formgiven av Front.  

Det är glädjande att Stockholm Furniture & Light Fair har instiftat detta prestigefulla pris.


- Det görs mycket god formgivning som håller hög kvalitet, är hållbar och är innovativ i Skandinavien idag. Det vill vi uppmärksamma och uppmuntra och vi är mycket glada över att Bukowskis vill agerar jury. Vi tror att deras experter kan ge nya perspektiv på hur vi ser på design, säger Cecilia Nyberg, projektchef, Stockholm Furniture & Light Fair och Stockholm Design Week.

- Det är glädjande att Stockholm Furniture & Light Fair har instiftat detta prestigefulla pris och Bukowskis är stolta över vår jury som lyfter fram hållbar design ur flera perspektiv med olika bakgrund och erfarenhet. Kvalitet och hållbarhet har alltid varit ledord för Bukowskis och vi hoppas att detta pris uppmuntrar fler unga formgivare att vara kreativa och nyskapande, inte minst ur ett hållbarhetsperspektiv, säger Björn Extergren, försäljningschef Bukowskis.

Juryns motivering rörande årets vinnare lyder: "Med utgångspunkt i en relevant och hållbar produktion har Swedese och Front skapat en spegel av spillmaterial med skulpturala kvaliteter och stark karaktär. Utförd i en limiterad upplaga, kan spegeln bli en framtida klassiker och ett potentiellt samlarobjekt." Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.