Som en omfamning

27 augusti 2020

Även om soffan ser mjuk och luftig ut och känns så mot kroppen ville vi att den skulle hålla formen och vara spänstig även efter en dags flitig användning, menar formgivaren Mattias Stenberg.

Dapper 1.jpg
Bild: Mitab

Dapper, från Mitab, är en soffa med lika överdimensionerad komfort som karaktär. Den generösa stoppningen omsluter en robust stålkonstruktion och inbjuder användarna att sjunka ner i en välkomnande omfamning. Den följsamma och naturliga formen har krävt åtskilliga arbetstimmar att få fram. Resultatet är en unik gestaltning där dynor och klädsel samspelar med stålstommen och ger karaktär. Dappers maximalistiska klädsel och smärta stomme lyfter varandras uttryck och resulterar i en inbjudande och skön soffa som samtidigt håller formen. 

Formgivaren Mattias Stenberg berättar själv: 

- En viktig prioritering var att ge soffan en varm och inbjudande känsla, det uttrycks i kuddarnas rundade former. Samtidigt var kravet att dynor och klädsel måste vara slitstarka och kräva minimalt med daglig skötsel. Även om soffan ser mjuk och luftig ut och känns så mot kroppen ville vi att den skulle hålla formen och vara spänstig även efter en dags flitig användning.   

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.