Solna stad har bästa företagsklimatet

2 oktober 2018

Solna stad behåller sin förstaplats för elfte året i rad i den årliga rankingen från Svenskt Näringsliv som presenteras idag.

Bästa_företagsklimat.jpg
Solna stad behåller sin förstaplats för elfte året i rad. Bild: Solna stad

Idag presenterar Svenskt Näringsliv sin årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner och Solna stad hamnar på första plats för elfte året i rad.

– Att både små och stora företag fortsätter att välja Solna betyder oerhört mycket för stadens tillväxt och positiva utveckling. Det fina samarbetet med näringslivet har dessutom skapat fler lokala arbetstillfällen för inte minst unga solnabor, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Bäst att starta, utveckla och driva företag

Svenskt Näringsliv sammanställer sedan 2001 en årlig ranking av företagsklimatet i landets kommuner. Syftet är att visa var i landet det är mest gynnsamt att starta, utveckla och driva företag. Två tredjedelar av rankingen utgörs av enkätsvar från små och stora företag i kommunen. I den sista tredjedelen väger Svenskt Näringsliv även in statistiska faktorer från SCB (Statistiska centralbyrån) och UC (Upplysningscentralen).

– Solna stad har hittat ett vinnande koncept med god service och bra attityder till företagande vilket återspeglas i företagarnas positiva upplevelse av företagsklimatet, säger Annika Bröms, regionchef på Svenskt Näringsliv.

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.