Snart öppnar Cecil Coworking

13 november 2020

Redan 1917 öppnades restaurang Cecil i Hufvudstadens fastighet på Biblioteksgatan 5. I februari 2021 slås portarna upp för en ny verksamhet i Bibliotekstan – coworking. Namnet Cecil är detsamma men nu är det istället flexibla och representativa arbetsplatser som lockar.

Anläggningen i Bibliotekstan, på 3 200 kvm med plats för 300 medlemmar, blir Hufvudstadens första Cecil Coworking. På Norrlandsgatan 10 kommer man kunna erbjuda bemannad reception, ett stort antal kontorsrum, möjligheter att nätverka i gemensamma lounger och en konferensavdelning med 10 mötesrum i varierande storlek. Dessutom en stor, härlig ljusgård som blir anläggningens hjärta.

Vi märker att många just nu känner en extra trygghet, utifrån ett smittperspektiv, att kunna ha eget kontor.

Sammanlagt sträcker sig Cecil över två hela våningsplan och det är på plan två som majoriteten av kontorsrummen, som medlemmar kan hyra för eget bruk finns. Totalt finns 36 egna kontor i olika storlekar. Lokalerna är flexibla och kan enkelt ställas om till en större eller mindre egen avdelning utifrån varje medlems behov. På våning två finns det också möjlighet att hyra eget skrivbord i ett delat utrymme.

Inflyttning i februari

Anläggningen är nästan färdig, just nu håller ytorna på att ta form med hjälp av mattor, möbler och annan inredning. I februari flyttar de första medlemmarna in.

– Vi har precis påbörjat uthyrningen, berättar Frida Wijkström, chef Cecil Coworking på Hufvudstaden. En digital kampanj har börjat gå i sociala medier och på utvalda digitala plattformar. Nu är det dags att berätta att vi finns och att vi har ett coworkingerbjudande som sticker ut på marknaden.

Hittills är intresset stort, särskilt bland de företag som söker stor flexibilitet både vad gäller avtalstid och möjligheten att skala upp eller ner efter behov.

– Fler företag prioriterar just flexibilitet i kombination med en hög servicegrad när de ska välja kontorslösning. Hos oss på Cecil kommer våra medlemmar kunna fokusera på sin egen verksamhet istället för att ägna tid åt att boka städfirmor och kaffeleveranser eller fixa en IT-support till trasslande skrivare.

Servicen i fokus

Servicen står verkligen i fokus och Hufvudstaden har ambitionen att skapa en unik lösning för varje företag.

– Vi börjar alltid med en personlig intervju när det är dags för en ny medlem att flytta in.

Förutom den personliga servicen är det givetvis läget som attraherar men även anläggningens design och inredning.

– Vi känner oss extra nöjda med hur vi valde att utforma Cecil i Bibliotekstan. Egna kontor i varierande storlek är i majoritet. Vi märker att många just nu känner en extra trygghet utifrån ett smittperspektiv att kunna ha eget kontor. Men de gemensamma loungerna, mötesrummen och det sociala nätverkandet är självklart en viktig anledning till att man väljer coworking, menar Frida Wijkström. Vårt mål är att vara en arbetsplats där nya idéer föds och nätverk flätas samman. Vi vill bygga en positiv kultur där människor och företag trivs, växer och når sin fulla potential.

Snart på riktigt

Läget då? Jo, det kan inte beskrivas på annat sätt än som ett bästa cityläge, fortsätter Frida.

– Läget i Bibliotekstan gör det enkelt för samarbetspartners och kunder att besöka anläggningen. Här finns bra kommunikationer och givetvis mängder av bra restauranger, shopping och kultur. Det här underlättar livspusslet så att vänner och fritid också får plats i vardagen.

Hufvudstaden invigde tidigare i höstas sitt säljkontor på Norrlandsgatan, precis under Cecils lokaler.

– Här kan man verkligen få en känsla av vad vi vill åstadkomma och hur det kommer att se ut på Cecil Coworking. Men vi ser verkligen fram emot att få öppna i februari så att vi kan visa vad vi på Hufvudstaden menar med coworking, och vad vi kan erbjuda – på riktigt.

Fakta

Hyr en loungeplats - Väljer du ett loungemedlemskap har du obegränsad tillgång till de två våningsplanens delade ytor. Du har också tillgång till medlemskök och ljudisolerade telefonrum.

Hyr eget skrivbord - Det här är medlemskapet för dig som vill ha en fast plats att arbeta ifrån. De egna skrivborden är placerade på andra våningsplanet och här ingår också ett låsbart skåp. Självklart har du också möjlighet att arbeta från Cecils lounger.

Hyr eget kontor - Cecil har ett stort antal egna kontor i varierande storlek som är fullt utrustade med höj- och sänkbara skrivbord, ergonomiska stolar och förvaringsmöjligheter. Du har samtidigt full tillgång till Cecils omfattande service, anläggningens alla bekvämligheter och det professionella nätverket.

Boka konferens - Konferensavdelningen är bemannad under kontorstid och som medlem bokar du enkelt ett rum med hjälp av Cecils personal eller via medlemsappen. Totalt finns det 10 mötesrum som rymmer mellan fyra och 30 personer, fullt utrustade med den senaste tekniken. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.