Snabbväxande kedja väljer Pedagogen Park

21 maj 2024

Den snabbväxande gymkedjan, med över 336 träningsanläggningar runt om i Sverige, öppnar i november en ny klubb i stadsdelen Pedagogen Park i Mölndal.

Bild: Aspelin Ramm Fastigheter
Bild: Aspelin Ramm Fastigheter

– Jag är väldigt nöjd med att vi nu också får hit ett stort och seriöst gym som är tillgängligt för både våra företagare och boende i området, säger Kristian Höglind, uthyrnings- och marknadschef på Aspelin Ramm Fastigheter.

Nordic Wellness öppnar sin nya sin nya anläggning där Handelsbanken tidigare hade sitt kontor. Nu blir dessa lokaler lediga när banken valt att flytta vidare inom området till det nybyggda kontorskvarteret Parkhus 4. Tillsammans med det intilliggande kvarteret Parkhus 5 har arkitektbyrån Wingårdhs skapat en stadsmässig miljö med både butiker, bostäder, restauranger, kontor och lokal service.

– Vi vet att många av våra företag och boende har valt att flytta till Pedagogen Park på grund av läget, intill naturen i Änggårdsbergen och nära både centrala Mölndal, Sisjön och Göteborg. Mixen av verksamheter, boende, butiker och restauranger gör vardagen enkel när det mesta finns i området. Med ett nytt och välutrustat gym som Nordic Wellness tar vi ytterligare ett steg mot vårt mål att bli regionens bästa stadsdelscentrum, säger Kristian Höglind.


Redan i juni börjar lokalen att anpassas efter Nordic Wellness önskemål och krav som bland annat innebär att ventilationssystemet byts ut och dimensioneras för att få lokalerna att bli en modern och effektiv träningsklubb.


– Som hyresvärd har vi alltid en dialog med våra hyresgäster om hur vi kan utforma och anpassa lokalerna för att fungera så bra som möjligt för såväl kunder som anställda, säger Kristian Höglind.


För drygt 25 år sedan grundade Magnus Wilhelmsson, som är vd för Nordic Wellness, sitt första gym i en liten och sliten källarlokal på Backaplan. Sedan dess har han fått se verksamheten växa och bli en av Nordens största aktörer inom friskvårdsbranschen med närmare 500 000 aktiva medlemmar.


– Stillasittande och passivitet är ett folkhälsoproblem som fått breda ut sig och det kan bli kostsamt för både individ och samhälle. Jag vet att människor behöver röra på sig för att må bra. Att vi fortsätter att öppna nya klubbar och göra träning tillgänglig för så många människor som möjligt är vårt bidrag till att förbättra folkhälsan, säger Magnus Wilhelmsson, vd på Nordic Wellness.


Ett av de viktigaste skälen till att Nordic Wellness öppnar sin nya klubb i Pedagogen Park är just blandningen av boende, företag och lokal serviceverksamhet. Magnus Wilhelmsson menar att det skapar rätt förutsättningar för ett aktivt och välbesökt gym under stora delar av dagen.


– Internationella mätningar visar att närhet till klubben är viktig för att träningen ska bli av. Med vår etablering i stadsdelen Pedagogen Park ökar närheten till träning på arbetsplatsen och hemmet vilket ytterligare bidrar till att fler människor kan komma i rörelse och må bättre, säger Magnus Wilhelmsson.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.