Smakfullt avtal i Helsingborg

22 augusti 2023

Den lokala aktören Café Étoile öppnar café och bistro på Kullagatan i september. Det blir deras andra etablering i Helsingborg city.

cafe.jpg
Bild: Ètoile

Café Étoile har funnits på Drottninggatan sedan 2009 där de serverar mat och dryck inspirerad av södra Frankrike och Marocko. Nu öppnar Étoile ännu ett café i Helsingborg city, den här gången på Kullagatan 8. De planerar att slå upp dörrarna till den nya verksamheten i september, där det blir ett liknande koncept som i det nuvarande caféet


- Vi ser väldigt mycket fram emot den nya etableringen. Det är något vi har funderat på länge och nu har vi äntligen hittat en bra lokal med perfekt läge. Flera av våra stamkunder har efterfrågat att vi ska öppna på Kullagatan, vilket är extra roligt, säger Amor Mesrassi som driver Café Étoile.


Fastighetsägaren Stadsrum, som äger lokalen som Étoile ska öppna i, ser caféet som ett bra komplement till utbudet på Kullagatan.


- Vi är måna om att ha koncept som kompletterar och stärker utbudet på Kullagatan och på så sätt kan attrahera fler besökare. Étoile bidrar till att Kullagatan blir en naturlig mötesplats i ett levande stadsrum, säger Håkan Petersson, marknadsområdeschef på Stadsrum Fastigheter.


Martin Klinteberg, etableringsansvarig på HBG City, ser positivt på etableringen.


- Att vi kan välkomna en redan etablerad aktör som Étoile till Kullagatan är oerhört glädjande. Vår målsättning är att kontinuerligt stärka utbudet på Sveriges äldsta gågata, såväl stilsäkert som kvalitetsmässigt, vilket fastighetsägaren Stadsrum har tagit fasta på. Här får Kullagatans besökare ett koncept som bidrar med unicitet, hög personlig service och en redan stark position i stadskärnan, säger Martin Klinteberg.Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.