Slussen blir handelsplats

8 oktober 2018

När Stockholm stad bygger om Slussen från grunden förverkligar de stadens vision om Slussen som en levande mötesplats. Strategisk rådgivare för försäljningen av handelsplatsen är Newsec.

Slussen.jpg
Framtidens Slussen blir en effektiv och trygg knutpunkt. Bild: Stockholm stad

Stockholm stad planerar bland annat en handelsplats på cirka 8 000 kvm LOA, fördelat på två plan under mark med ett 50-tal butiker. Som stadens rådgivare ska Newsec bistå med handledning inför en försäljning med fokus på hur och med vilka aktörer Slussens handelsplats kan utvecklas på bästa sätt.

- Det här är en viktig pusselbit i stadens utveckling. Vår målsättning är att hitta en långsiktig fastighetsägare att samarbeta med i utvecklingen av Slussen som en attraktiv mötesplats, säger Peter Svärd, projektchef Slussen, Stockholms stad.

Framtidens Slussen blir knutpunkt

Framtidens Slussen ska bli en effektiv och trygg knutpunkt för gående, cyklister och kollektivtrafik. Det ska också bli en av Stockholms mest attraktiva mötesplatser med parkliv, nöjen och kultur samt restauranger och caféer.

-Att få förtroendet att genomföra ett sånt här prestigeuppdrag känns jättekul och är ett kvitto på styrkan i vårt erbjudande inom värdering, analys och strategisk rådgivning. De senaste åren har vi dubblerat antalet rådgivare och breddat vår kompetens, vilket gör att vi kan ta oss an även den här typen av komplexa uppdrag, säger Ulrika Lindmark, chef för värdering & strategisk analys, Newsec Advisory i Sverige.

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.