SLP gör dubbelförvärv

15 oktober 2019

Ambitiösa och expansiva SLP adderar till den växande logistikportföljen med två stora förvärv.

SLP . puff.jpg
Foto: Pressbild

SLP och mark- och exploateringsenheten i Helsingborgs stad har landat i ett förslag till marköverlåtelseavtal av ett cirka 29 000 kvm stort markområde vid Väla Södra i Helsingborg som ska lyftas upp till kommunstyrelsen i oktober.

Fastigheten är detaljplanerad för verksamhet och SLP planerar för byggstart senare under 2019. Lokalguiden träffade SLP tidigare i höst. Då hade de fem fastigheter och fler var på ingång. 

- Vi är långt komna i planeringen av en ny modern logistikanläggning inom den aktuella fastigheten. Våra dialoger med kommande hyresgäster har kommit långt och vår förhoppning är att inom kort kunna presentera vilka hyresgäster som kommer att etablera sig på detta fantastiska läge i Helsingborg, säger Peter Strand som är styrelseordförande i SLP, i ett pressmeddelande.

Swedish Logistic Property förvärvar också en större industriportfölj i Nässjö omfattande cirka 70 000 kvm uthyrningsbar area. 

- Portföljen består av lager- och logistikfastigheter i ett mycket bra geografiskt läge. Vi får genom förvärvet initiala stabila kassaflöden och en bra förvaltningsvolym i Nässjö, säger Peter Strand som är styrelseordförande i SLP, i ett pressmeddelande.

Läs mer: 

Redan ett bolag att räkna med
Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.