Skola till Västra Hamnen

18 september 2023

Vid starten av höstterminen 2023 startade även Sjölins gymnasium på ny adress i Malmö, hos Skandia Fastigheter. I fastigheten Aktern 5 i Västra Hamnen får hundratals elever en minst sagt god lärandemiljö – med havet som granne och lokaler där hälsan tas på största allvar.

v hamnen webb.jpg
Sjölins gymnasium flyttar in hos Skandia Fastigheter i Malmö.

Malmö har ett ökande behov av gymnasieplatser under kommande år och därmed även av skollokaler. Genom flytten till Aktern 5 i Västra Hamnen kan Sjölins gymnasium fortsätta bidra till att upprätthålla utbildningskapaciteten i staden – och här kommer eleverna dessutom till lokaler där de viktiga hälsoaspekterna får en omfattande genomlysning.


– Det känns givetvis jättebra att få bidra till att fylla ett viktigt samhällsbehov och inte minst att göra det tillsammans med Academedia, som vi redan har långa och goda samarbeten med på flera orter. Tillsammans med deras skola i Kungsbacka har vi dessutom genomfört Hälsohoppet – vårt verktyg för att främja hälsa och trygghet i lärandemiljöer. Det är ett av de områden som ligger oss närmast om hjärtat och vi ser fram emot att även Sjölins-eleverna ska få glädje av det framöver, säger Tim Prevolnik Sjöstrand, marknadsområdeschef för Malmö på Skandia Fastigheter.


Sjölins gymnasiums nya lokaler om 2 150 kvadratmeter ligger på Västra Varvsgatan 22 och kommer till en början att välkomna 300 elever.


Mer om Hälsohoppet

Hälsohoppet är Skandia Fastigheters egenutvecklade verktyg för att främja hälsa och trygghet i lärandemiljöer, med input från bland annat skolor, Boverket, Generation Pep samt egna sakkunniga inom hälsocertifieringen WELL. Basen utgörs av en enkät till eleverna om deras behov och upplevelser. Målet med Hälsohoppet är att få bättre förståelse för hur skolfastigheterna upplevs, för att kunna hitta träffsäkra insatser som gör skillnad på riktigt. Verktyget har hittills testats på Vittraskolan i Kungsbacka och planen är att genomföra processen i Skandia Fastigheters samtliga 11 skolfastigheter.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.