Skatteverket till Gårda Vesta

9 januari 2018

Platzer har tecknat avtal med Skatteverket om kontorslokaler för deras regionkontor på 15 000 kvm i Gårda Vesta. När det nya kontorshuset, om totalt 26 000 kvm, står klart år 2020 är det Göteborgs första med märkningen Well Building, med en helhetssyn på hälsa, välbefinnande, drift och design.

Bild: TMRW, Arkitekt: White

Gårda Vesta är det första registrerade projektet i Göteborg som inte bara ska certifieras enligt miljöcertifieringen BREEAM utan även enligt amerikanska WELL Building. En satsning som innebär att fastighetsägaren Platzer ger de som arbetar i huset förutsättningar att trivas och må bra på jobbet. Med Gårda Vesta lyfter Platzer framtidens kontorshus några snäpp högre och riktar fokus på människorna och miljön innanför väggarna. Man vänder sig till företag som sätter hälsan för sina medarbetare i fokus och som uppskattar öppenhet och gemenskap på arbetsplatsen. WELL-certifieringen utgår från sju områden: luft, ljus, vatten, ljud, kost, motion och välbefinnande. Det innebär extra stort fokus på exempelvis rätt belysning, bra ventilationen och trivsamma miljöer. Hyresgästerna kan också räkna med naturliga materialval och flexibla rumslösningar, till och med arbetsplatser på takterrassen. Och givetvis kommer det erbjudas träningsmöjligheter och maten i huset kommer att ha ett hälsofokus. 

Gårda Vestas sammanlagda 26 000 kvm kommer att innehålla smarta och kreativa arbetsplatser för både mindre, medelstora och större verksamheter.

Och nu är ett stort första avtal om cirka 15 000 kvm tecknat, villkorat av att detaljplanen vinner laga kraft. Skatteverket i Göteborg flyttar sitt regionkontor om kontor på cirka 15 000 kvm hit. Skatteverkets regionkontor i Göteborg har 1 100 medarbetare och sitter idag i Rosenlund. Preliminärt inflyttningsdatum är den 1 september 2020. 

- Vi ser fram emot att få vara med och utveckla framtidens kontor för en stor och samhällsviktig myndighet som Skatteverket. Vi är glada att vi kunnat matcha deras behov i Gårda Vesta, säger P-G Persson, vd på Platzer och fortsätter.

- Stadsdelen Gårda genomgår en transformation och växer samman med centrum. Från Platzers håll växlar vi nu upp vår utvecklingssida och vi har idag flera stora utvecklingsprojekt igång i Gårda.

Med sina 25 våningar blir kontorshuset Gårda Vesta ett spektakulärt inslag i stadsdelen Gårda Norra. Nära de stora trafiklederna, kollektivtrafiken i Svingeln och innerstaden blir huset ett nav i en växande del av staden som nu knyts närmare centrum. Projektet påbörjades i höstas och färdigställs alltså hösten 2020. 


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.