Skapar form i rummet

2 maj 2019

Det senaste tillskottet till Fritz Hansens Planner-kollektion av möbler och designobjekt är den nya serien med hyllsystem som ger liv till evigt modern och tilltalande multifunktionell design.

Formgivna på 1950-talet av den bortgångne Paul McCobb , välkänd som en pionjär inom samtida demokratisk design,  är Planner hyllsystem en serie med hyllor för förvaring och visning av föremål.

Det är elegant i all sin enkelhet ändå påkallar den uppmärksamhet i ett rum.

- Planner hyllsystem balanserar Paul McCobbs karaktäristiska grafiska uttryck med Fritz Hansens klassiska hantverkskunskaper, säger Christian Andresen, chefsdesigner hos Fritz Hansen, om det nya tillskottet.

 - Det är elegant i all sin enkelhet ändå påkallar den uppmärksamhet i ett rum. Enheterna, med Bauhaus-inspirerad form, är tillverkade i hållbar, matt puderlackerat stål med avrundade handsvetsade fogar som mjukar upp det samlade uttrycket. Diagonalt krysstag på de två större hyllorna ger ökad stabilitet och skapar samtidigt en visuell effekt från baksidan. Hyllorna är sågade i naturlig ek och fasade i kanterna för att smidigt passa med ramen – en av många små men betydelsefulla detaljer. Den enkla men ändå slående hyllan, uppkallad efter sin förmåga att skapa form i ett rum, finns i tre versioner med olika höjd och utförande. Idealisk för såväl privata och professionella miljöer kan Planner hyllsystem arrangeras för både behov och smak — som en bokhylla, en plats för favoritsaker eller som rumsavdelare där olika delar kan sättas samman.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.