Skanskas etapp två i Norra Hamnen

7 december 2017

Kubiklager är Skanskas unika koncept där man erbjuder helt flexibla lokaler. Många företag i dag måste snabbt kunna öka eller krympa för att anpassa sig efter sin rådande situation och i ett Kubiklager erbjuds korta hyreskontrakt och helt anpassningsbara lokaler. Etapp två i Norra hamnen är byggstartad.

p5LlLTKIE6IbjcKb5kAof3PF_00.jpg
Norra Hamnen Kubiklager

Skanskas koncept Kubiklager innebär att man utvecklar nya moderna lagerbyggnader som fungerar som en bas, därefter anpassas och finjusteras lokalen efter kundens önskemål och behov. Väggarna placeras så att företaget får exakt den storlek de behöver och som hyresgäst kan man även peka ut var kontor, omklädningsrum, wc och dusch ska vara. Om det krävs flera portar, mer kontorsyta eller en annan inredning utöver grundutförandet löser Skanska det. Flexibilitet på riktigt alltså.

Etapp två startat

Skanska startade etapp två i Norra Hamnen efter att ha hyrt ut till Stena Line Onboard Services.


Norra Hamnen Kubiklager är totalt 19 500 kvm med placering i Malmö Industrial Park som ligger i direkt anslutning till Copenhagen Malmö Ports hamnverksamhet och kombiterminal. Den första etappen är fullt uthyrd och inflyttning sker under hösten. I och med uthyrningen till Stena Line Onboard Services påbörjas alltså den andra etappen som redan nu är uthyrd till 60 procent.

– Det känns mycket positivt att vi har tecknat ett avtal med Stena Line Onboard Services och att vi kan starta utvecklingen av resterande del av Kubiklagret i Malmö. Det är stor efterfrågan på moderna och flexibla lagerlokaler, säger Micko Pettersson, VD för Skanska Fastigheter Göteborg AB.

Stena Line är ett av världens ledande färjerederier med 20 färjelinjer och 36 fartyg och transporterar mer än 7 miljoner passagerare årligen. Stena Line Onboard Services utvecklar, lagerhåller och distribuerar varor för ombordförsäljning till Stena Lines färjelinjer och externa kunder.

– Vi vill skapa Malmös bästa arbetsplats där människor trivs, utvecklas och tar ansvar för företagets logistikhantering. Vi har vuxit ur våra nuvarande lokaler och har behov av en partner som kan leverera moderna och flexibla lokaler. Vi ser fram emot att flytta in 2018, säger Per Ola Jönnerheim, VD för Stena Line Onboard Services.

Optimalt läge

Norra Hamnen Kubiklager i Malmö ligger mitt i hjärtat av regionens nya logistikcentrum, Malmö Industrial Park. Området är utvecklat för att möta framtidens möjligheter och vara ett nav i Öresundsregionen med närhet till Köpenhamn. Det som gör Norra Hamnen Kubiklager unikt är att det ligger i direkt anslutning till väg-, tåg- och båttransporter. Från Norra Hamnen når man snabbt det större vägnätet, framförallt E6 och E20 norrut samt Öresundsbron till Köpenhamn och kontinenten. Inom en timme radie når man närmare fyra miljoner invånare i den växande Öresundsregionen.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.