Scandic introducerar coworking

11 september 2020

Scandic lanserar nu ett nytt coworkingkoncept på närmare 270 hotell i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland och Polen. Konceptet erbjuder en bekväm plats för arbete utanför kontoret eller hemmakontoret, utrustat med Wi-Fi, kaffemaskin och tillgång till en lugn miljö för bästa arbetsro.

Bild: Scandic
Bild: Scandic

Coworkingtrenden har vuxit sig allt starkare i Norden till följd av en ökad digital utveckling och behovet för permanenta kontor minskar. Både små och större företag söker en ökad flexibilitet för sina medarbetare, oavsett om det är på arbetsplatsen eller på distans.

- Allt fler söker moderna kontorslösningar och vi ser en ökad efterfrågan av dynamiska arbetsytor och miljöer närmare hemmet eller på resan. Med våra 270 hotell i sex länder kan vi erbjuda flexibla, inspirerande och kostnadseffektiva arbetsytor oavsett var du befinner dig, säger Jens Mathiesen, vd och koncernchef på Scandic Hotels.

Scandics coworking-koncept erbjuder enkelhet och tillgänglighet för den som vill arbeta var som helst från något av Scandics närmare 270 platser. Hotellen erbjuder olika arbetsytor beroende på användarens behov – allt från lobbyjobb i loungen till mer lugna arbetsmiljöer. Även privata arbetsytor finns tillgängliga på förfrågan. Erbjudandet finns tillgängligt för drop-in gäster, såväl som för små och stora företag, som för sina anställdas räkning söker alternativa kontorslösningar för effektivt arbete, samarbete och nätverkande.

- Våra gäster har länge arbetat från våra lobbys, något som uppskattats av många då det är en dynamisk och kreativ arbetsmiljö. Nu tar vi nästa steg genom att erbjuda alla, tillgång till arbetsplatser i våra hotell vilket inkluderar mer lugna miljöer, möjlighet att enkelt boka mötesrum per timme och tillgång till förfriskningar, avslutar Mathiesen.

För trygga hotellbesök följer alla Scandichotell programmet ”Stay safe at Scandic”. Det innebär fysisk distansering genom avståndsmarkeringar i hotellens allmänna ytor, tillgänglighet till handsprit, uppmaningar till att upprätthålla en god handhygien, utökade städrutiner, kontinuerlig desinficering av allmänna ytor och ett minskat antal platser i lobbys och restauranger. Erbjudandet bygger på enkelhet och är fritt från bindningstider. Priset är 199 kronor för en dag, 799 för en vecka eller 1 999 för en månad.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.