Samhall till Sthlm 04

2 juni 2023

I februari 2024 flyttar Samhall sitt huvudkontor från city till Skanskas ”landscraper” Sthlm 04, del av utvecklingsområdet Sthlm New Creative Business Spaces i Hammarby Sjöstad.

sthlm 04 webb.jpg
Bild: Skanska

Förhyrningen omfattar 1 350 kvadratmeter kontor i ett våningsplan.

 Samhall, som är ett statligt bolag med uppdrag att skapa utvecklande jobb till personer som har olika funktionsnedsättningar, ser många fördelar med den kommande flytten:

 - Vi är stolta över vårt arbetsmarknadspolitiska uppdrag där vårt mål är en mer inkluderande arbetsmarknad. Flytten till Sthlm 04 innebär bland annat att vi får tillgång till mer flexibla lokaler, det gör att vi får bättre förutsättningar att möta våra fantastiska medarbetare. Vi får också ner våra kostnader och det är viktigt för oss, säger Sabina Rasiwala HR- och kommunikationsdirektör.

 Samhall blir närmaste grannar med Funkia, Nabo, Universitetskanslersämbetet, Utbetalningsmyndigheten, Myndigheten för press, radio och TV, Performiq och restaurang Tastory.

 I och med uthyrningen återstår nu endast ca 1 400 kvadratmeter kontor i den knappt 12 000 kvadratmeter stora kontorsbyggnaden Sthlm 04. Tillsammans med grannen, 27-våningsskrapan Sthlm 01, har över 110 organisationer och därmed drygt 2 500 medarbetare hittills fått husen som nav för sin framtida verksamhet.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.