Så blir nya Gallerian

14 mars 2018

Nu presenteras visionsbilderna för Gallerian som visar hur ombyggnationen kommer se ut när allt står klart 2019. Men redan till årets julhandel delinvigs nya Gallerian, mitt i Stockholm city. Handelsplatsens helrenovering är sedan 2014 en del av utvecklingen av Urban Escape-kvarteret.

Stockholm citys första och största galleria har under de senaste fyra åren genomgått en stor omvandling. Nu presenteras helt nya bilder på hur slutresultatet kommer att se ut.

- Det här är dels Stockholms men också hela Sveriges galleria. Vi vill ta Gallerian in i framtiden, vilket är precis det vi håller på med just nu. Vi skapar en mer tillgänglig och attraktiv plats och tillsammans med hela Urban Escape-kvarteret kommer nya Gallerian att höja pulsen i city, säger Henriette Johansson, marknadsområdeschef Urban Escape. 

Ny övervåning och breddad mix

Omvandlingen innebär en förändring både vad gäller form och innehåll. Det byggs en ny övervåning och handelsplatsen breddar sin mix av butiker, servicetjänster samt mat och dryck. Dessutom förändras interiören med nya golv, kontrastrika fasader, belysning och grönska. Gallerian länkas samman med resten av kvarteret genom nya entréer, vilket ska bidra till ett mer öppet, levande och inbjudande kvarter.

- Nu går vi in i slutfasen av detta spännande projekt där de sista pusselbitarna läggs under året. Målsnöret närmar sig med stormsteg och vi ser verkligen fram emot att presentera nya Gallerian för stockholmarna och stadens besökare, säger Henriette Johansson.

Plats för nya aktörer

Marta Jarzabek Hulthén, tf Marknad- och kommunikationsansvarig Stockholm city, kan i dagsläget inte berätta något om vakans.

- Vi är mitt i en pågående process vad gäller nya aktörer som ska ta plats i Gallerian och har tyvärr inte möjlighet att gå in på detaljer vad gäller vakansen.

Hjärtat av Urban Escape

Ombyggnationen är en del i det omfattande stadsutvecklingsprojektet Urban Escape där Gallerian utgör hjärtat i kvarteret. Just nu byggs ett nytt hus i korsningen Regeringsgatan/Hamngatan där Gallerian tar plats i den nedre delen. Till årets julhandel är huset färdigbyggt och den del av handelsplatsen som då invigs. Hela ombyggnationen är klar under 2019.


Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.