Sökningarna på kontor ökar

30 september 2022

Nya siffror från Lokalguiden visar att sökningarna på kontor har fått en kraftig ökning under höstens första månad i Sveriges tre största städer. – Många företag är på jakt efter en ny lokal och här spelar vi en väldigt viktig roll, säger Daniel Åberg, vd på Lokalguiden.

Bild:Unsplash
Bild: Unsplash

Sökningar efter kontorslokaler på lokalguiden.se sjönk under semestertiderna för att sedan öka kraftigt under augusti och ännu mer under september. 

Siffrorna för kontorslokaler på 10-100 i de centrala delarna har ökat med 32 procent i Stockholm, 19 procent i Göteborg, dock minskade de med 1 procent i Malmö jämfört med augusti månad. 

Den allra största ökningen finns i sökningarna för kontorslokaler på 100-250 kvadratmeter, där ökade de med 49 procent i Stockholm, hela 66 procent i Göteborg och 30 procent i Malmö jämfört med föregående månad. 

 – De lokalsökande företagen är igång igen efter sommaren och det märker vi i sökningarna på vår webbsida. Många är på jakt efter en ny lokal och här spelar vi en väldigt viktig roll, säger Daniel Åberg, vd på Lokalguiden. 

I Stockholm ökade sökningarna på kontor i storleksspannet 250-400 kvadratmeter med 34 procent, i Göteborg med 18 procent och i Malmö med 14 procent. 

Kontor i spannet 400-600 kvadratmeter fick en ökning med 25 procent i Stockholm, 48 procent i Göteborg och 18 procent i Malmö. 

Det största spannet, 600+ kvadratmeter ökade med 27 procent i Stockholm, 23 procent i Göteborg och 35 i Malmö. 

– Trots osäkra tider runt om i världen ser vi att kontorsmarknaden lever och att företag fortfarande har behov av ett kontor att mötas på, säger Daniel Åberg.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.