Så inreder du hemmakontoret

23 april 2020

Uppiggande färger, naturliga nyanser, smarta möbler och stilren förvaring. Oavsett om du har ett separat rum för hemmakontoret eller en liten arbetshörna så finns det många sätt att göra ytan mer inspirerande på! Therese Ahlström tipsar i ett blogginlägg för Hus & Hem.

Hay.jpg
Bild: Hay

1. Vägghylla istället för skrivbord 

Har du inte plats för ett regelrätt skrivbord eller vill du skapa en liten arbetshörna i vardagsrummet? Då är en vägghylla ett smart alternativ. Det skapar dessutom en luftigare känsla i rummet. 

2. Låt papperskorgen bli en inredningsdetalj 

En tråkig papperskorg kan snabbt förstöra ett i övrigt inspirerande hemmakontor. Det finns en rad mer stilsäkra varianter att välja bland – och hittar du inte någon du gillar fungerar en korg i metall minst lika bra.  

3. Gör arbetshörnan personlig

Många associerar hemmakontor med avskalade ytor med enbart arbetsrelaterade prylar i fokus. Då kan det vara dags att tänka om. Hemma kan du nämligen tänka utanför boxen, låta inspirationen flöda fritt och göra arbetsytan mer personlig med hjälp av allt från vaser till vackra hattar på väggen. Bara du själv sätter gränserna. 

4. Smart och snygg förvaring 

Papper som ligger utspridda över hela skrivbordet och pennor som saknar plats ger ett rörigt intryck. Det kan dessutom bli en riktig energitjuv för den som lätt påverkas negativt av oordning. Satsa på snygg pappersförvaring, fina burkar för pennor och lådor med lock att förvara sådant du inte vill ska ligga framme. 

5. Pigga upp med färg 

Färg fortsätter att pigga upp inomhus – så även i arbetsrummet. Men du behöver inte måla om ett helt rum för, du kan skapa lika stor förändring genom att lyfta in färgglada detaljer i inredningen. 

Källa: Hus & Hem

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.