Sätter punkt med The Point

14 augusti 2018

Annehem har varit en tongivande aktör i Hyllie ända från början då området inte var mer än en stor åkerlapp. Deras projekt Point Hyllie har successivt växt fram med både kontor, butiker, restauranger och hotell. Nu är den sista, och mest spektakulära etappen, i full gång.

110 meter höga The Point. Bilder: Krook & Tjäder

Kontorshuset The Point, med sina 110 meter över havet, blir heta Hyllies nya landmärke. I bästa läge, precis intill Hyllie station, skapar Annehem, tillsammans med Volito Fastigheter, ett spektakulärt kontorshus på 29 våningar. Citytunnelns station Hyllie invigdes i december 2010 och från Point Hyllie har man cirka 50 steg och tio minuter till resten av världen. Tågens första anhalt från Hyllie är nämligen Kastrup, den flygplats som har flest utresedestinationer i Norden. 

I full gång

Byggnationen av The Point, som är den sista etappen i hela projektet Point Hyllie,  är i full gång och i december 2019 kan hyresgästerna flytta in. 

– Arbetet med betong och stål till stommen pågår för fullt, berättar Lars Bengtsson, Fastighetschef på Annehem. Till årsskiftet har stommen nått sin fulla höjd på 29 våningar och 110 meter. Vi har under sommaren även påbörjat fasadarbetena.

sticker upp och ut

Huset blir det högsta, renodlade kontorshuset i regionen men sticker ut på fler sätt än med sina meter över havet. The Point blir inte bara 110 meter högt, de 29 våningarna har även en invändig takhöjd på tre meter vilket i kombination med de många fönstren, skapar en fantastisk rymd. För att inte tala om den spektakulära utsikten.

Arkitekten själv, Lone Wiggers på arkitektfirman C.F Møller i Köpenhamn, beskriver huset så här; ”Huset ska vara en skulptur som får staden att fungera och bli levande”. Arkitekturen är inspirerad av det nordiska ljuset, av platsen och dess funktion. Fasaderna är veckade som solfjädrar och lutar inåt, för en känsla av backar mer än gigantiska husväggar. Formerna är dynamiska, med fasader i glas, både täta och genomskinliga och helt klara."


stor flexibilitet

Flexibiliteten är stor och de olika planen erbjuder ytor från cirka 150 kvm upp till cirka 20 500 kvm.

– Vi försöker gå våra kunder till mötes när det gäller storlek på önskat kontor, förklarar Lars Bengtsson. Som ett exempel kan ett våningsplan delas i fyra kontor vilket ger oss en minsta kontorsstorlek på ca 150 kvm. Men skulle det vara för litet erbjuder vi även möjligheten att ha kontor över flera våningar. Så vi kan verkligen erbjuda premiumlokaler från det mindre kontoret till det riktigt stora.

Annehem poängterar också gärna att de enskilda kontoren alltid ska utformas i samråd med den framtida hyresgästen. Företagens varumärke och egna framtoning är viktigt att ta hänsyn till när det kommer till inredning. Högkvalitativa materialval rak igenom skapar tillsammans med den senaste tekniken en förenklad arbetsvardag för hyresgästerna. Allmänna ytor, som reception, lounge och annat kommer att förstärka tanken med The Point som en profilbyggnad. 

Hyllies utveckling tog verkligen fart när vi kom in som aktör här. Det har varit otroligt roligt att se området utvecklas från en åker, med bara ett vattentorn, till att bli en plats där handel, evenemang, bostäder och arbetsplatser tagit plats.


Och intresset för kontorshuset är stort.

– Med ett sådant här unikt hus, i ett läge utöver det vanliga, får vi in många förfrågningar, berättar Lars Bengtsson. Nu när huset börjar komma upp i höjd och märkas i omgivningarna, ökar intresset än mer och det är kul att på plats kunna visa intresserade kunder hur huset gestaltar sig. De två första kontorshusen i Point Hyllie mötte stor efterfrågan och Quality Hotel View är det hotell med högst beläggning i hela Malmö. Det ska bli roligt att få knyta ihop säcken runt torget med det här huset nu. Att få ett landmärke på Hyllie som är fullt med nöjda hyresgäster som drar nytta av en varumärkesstärkande profilbyggnad.

glada över utvecklingen

Med The Point sätter Annehem punkt för sin storsatsning Point Hyllie. Och kan glädjas åt en fantastisk utveckling i området.

– Hyllies utveckling tog verkligen fart när vi kom in som aktör här. Det har varit otroligt roligt att se området utvecklas från en åker, med bara ett vattentorn, till att bli en plats där handel, evenemang, bostäder och arbetsplatser tagit plats. Hyllie har blivit Malmös nya nav och ett andra centrum och vi är såklart glada över att ha varit med och bidragit.  

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.