Ringen stärks som en självklar mötesplats på Söder

13 februari 2024

Den 22 februari utgör en viktig milstolpe för utvecklingen av Ringen centrum på Södermalm. Då invigs inomhustorget i sin helhet, den nya entrén ut mot Älvsborgsparken öppnar och två nya butiker slår upp sina dörrar.

Bild: AMF Fastigheter/Equator
Bild: AMF Fastigheter/Equator

I januari 2023 påbörjades utvecklingen av Ringen Centrum för att skapa en öppnare och mer inkluderande mötesplats för shopping och umgänge. Den 22 februari i år öppnar det nya inomhustorget upp i sin helhet. Torget kommer att vara en inbjudande plats för möten såväl som framtidens handel. Samma dag öppnar även en helt ny entré ut mot den intilliggande Älvsborgsparken och Gina Tricot, World of Toys och Ambience Beauty Salon slår upp sina dörrar.


- Vi är så glada över att ha nått ytterligare en milstolpe i utvecklingen av Ringen centrum. Med ett nytt inomhustorg, flera nya butiker och en ny entré vill vi stärka Ringen som en självklar mötesplats på Södermalm, säger Lena Rune, centrumchef för Ringen centrum.


Fler nya butiker och pop-ups

Nu står det även klart att ytterligare två nya butiker öppnar i Ringen – Hemtex och Webhallen. Hemtex erbjuder heminredning för alla rum och har idag över 130 butiker runtom i Norden. De öppnar en stor butik i Ringen senare under våren där de bland annat kommer erbjuda ett nytt sortiment där sängar och andra möbler ingår.


– Ringen och Södermalm är en självklar plats för oss att finnas på. Här finns en intressant målgrupp med ett stort intresse för hem och inredning. Det är extra roligt att vi i den nya butiken kommer ha möjlighet att visa delar av möbelsortimentet tillsammans med det övriga fina sortimentet. säger Cecilia Rudenstam, marknadsansvarig på Hemtex.


Webhallen, en av Sveriges ledande återförsäljare inom bland annat gaming, lifestyle tech och spel flyttar sin nuvarande verksamhet vid Medborgarplatsen till Ringen under hösten.


Watoto Arts och två fotoutställningar från Canon Young People Programme kommer att gästspela som pop-ups i Ringen med start den 22 februari. Watoto Arts skapar handgjorda kvalitetsdockor för barn, designade och producerade i Sverige med målet att erbjuda ett brett utbud av mjuka dockor som är tillverkade på ett ekologiskt och hållbart sätt. De kommer att finnas i Ringen till den 5 mars. Canon Young People Programme stärker ungdomar från olika bakgrunder i visuellt berättande. Den 22 februari till den 10 april visas två fotoutställningar med tema hållbara städer och samhällen samt jämställdhet.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.