Ringöns nya kreativa mittpunkt

7 juni 2021

Till sommaren öppnar Castellum nya kreativa navet Hamnen på Ringön i Göteborg.

hamnen.jpg
Mariette Hilmersson, vd för Castellum Väst och Patrik Andersson, vd på Businss Region Göteborg. Bild: Castellum

Fastigheten Hamnen på Ringön i Göteborg ser kanske inte mycket ut för världen på utsidan ännu, men här är det insidan och möjligheterna den erbjuder som räknas. Här planerar Castellum för en basar med olika typer av produktion, reparation och renovering. I 18 stycken bås kan hyresgästerna forma sin egen verksamhet, som exempelvis cykelverkstad eller syateljé, konstnärskollektiv, skomakeri eller silversmedja. Dessutom planeras för ett kafé.

Fastigheten Hamnen kommer ett bli ett nav på Ringön - ett levande hus där hyresgästerna kommer att vara delaktig i driften för att skapa gemenskap och hålla kostnaderna nere. 

– Vi älskar Ringön. Här finns något enormt unikt som skapats av de människor och verksamheter som samlats här. Fastigheten Hamnen kommer ett bli ett nav på Ringön - ett levande hus där hyresgästerna kommer att vara delaktig i driften för att skapa gemenskap och hålla kostnaderna nere, säger Mariette Hilmersson, vd för Castellum Väst.

– Med låga hyror fungerar Ringön som en vagga för framtidens stora entreprenörer. Och det betyder mycket både för oss som bolag och för Göteborg som stad och region, fortsätter hon.

Det faktum att den ursprungliga miljön tillåts vara kvar gör Ringön till en viktig pusselbit för staden och regionen i den globala konkurrensen om arbetskraft och talang.

– I alltför sterila miljöer växer varken små eller stora bolag. På Ringön får företagen leva sina egna liv som ett komplement till den stora stadsutvecklingen som pågår i andra delar av staden. Jag vet att många städer världen över drömmer om att ha en sådan här plats, säger Patrik Andersson, vd på Business Region Göte-borg.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.