REDO att flytta in?

26 november 2019

Hufvudstaden öppnade i höst sitt femte nyckelfärdiga kontor i Stockholm. Nu vill fastighetsbolaget även rulla ut konceptet REDO i Göteborg. "Vi ser att efterfrågan på flexibilitet har ökat, säger Anne-Li Åldstedt, uthyrningschef på Hufvudstaden.

Bilder: Lena Koller och Hufvudstaden

Flera fastighetsbolag har på senare tid valt att satsa på nyckelfärdiga kontor. För tre år sedan lanserade Hufvudstaden sitt första sådana under parollen REDO. Och sedan dess har de utökat med ytterligare fyra nyckelfärdiga kontor i Stockholm.

– Vi ville testa något nytt och lanserade REDO för tre år sedan lite försiktigt. Vi har haft väldigt låga vakanser och därför har det varit svårt att öppna flera nyckelfärdiga kontor. Så är det fortfarande i dag men nu känns det som att vi har etablerat konceptet på riktigt, säger Anne-Li Åldstedt.


ETT VAKANT KONTOR

I Hufvudstadens REDO ingår bland annat möbler, köksmaskiner wifi, lås- och larm. I några av fastigheterna finns cykelparkering och omklädningsrum. Alla kontor är mellan 130-200 kvm och har plats för 10-16 personer. Det senaste kontoret färdigställdes under hösten och ligger på Biblioteksgatan med närhet till Östermalmstorg och mitt i Bibliotekstan Det är också det enda vakanta REDO-kontoret i skrivande stund.

– Vi såg under en lång tid att flexibiliteten med hyresavtalen blev allt viktigare för företag. Man vet inte hur stora utrymmen man behöver. Man önskar en skalbarhet; både uppåt och nedåt. Dessutom tycker de att det är skönt att slippa investera i möbler och annan inredning. Med konceptet REDO slipper man allt det. Vi förkortar processen och erbjuder nyckelfärdiga kontor, säger Anne-Li Åldstedt.


Jag tror absolut att konceptet är här för att stanna och växa ännu mer. Jag tror att det här är ett uppskattat koncept vilket framgår i feedbacken från kunderna.


Några av de befintliga hyresgästerna har tidigare suttit i coworking-ytor. Enligt Anne-Li Åldstedt vill dessa företag skapa sin egen kultur men samtidigt inte låsa fast sig i långa avtal. Hufvudstadens hyresavtal för de nyckelfärdiga kontoren börjar från sex månader och tillsvidare med tre månaders uppsägning.

– Företagen som sitter här i dag är inom finans och management. Många av våra hyresgäster i Biblioteksstan finns i dessa branscher. Sen har vi haft nytta av dessa kontor då våra ”ordinarie” hyresgäster behövt ytterligare utrymme under kortare perioder,säger Anne-Li Åldstedt.


FRAMTIDENS MELODI

Hufvudstaden har fastigheter i citylägen. Och nästa REDO-kontor vill fastighetsbolaget öppna i en av deras fastigheter på Drottninggatan i Stockholm. Att de i framtiden kommer öppna ännu fler kontor inom konceptet är en självklarhet, menar Åldstedt. 

–Företagen i dag är väldigt föränderliga. Det går så himla snabbt för både små och stora bolag och därför vill de inte teckna avtal längre än tre år. Så jag tror absolut att konceptet är här för att stanna och växa ännu mer. Jag tror att det här är ett uppskattat koncept vilket framgår i den feedbacken från kunderna. De är glada och stolta för att de har hittat till oss, säger hon. 


Hufvudstaden tittar nu på var de kan öppna REDO i Göteborg, och det första REDO-kontoret kommer att finnas klart under nästa år. Många nya möjligheter öppnas upp när de nu projekterar Tullverkets lokaler i Nordstan som snart blir vakanta. Myndigheten flyttar ut under nästa år och då kommer en omfattande renovering initieras i takt med att lokalerna hyrs ut. 

– Det är ett jätteprojekt på 8 000 kvm, varav ett plan är på hela 5 800 kvm. Det blir en totalrenovering från topp till tå. Vi är igång med marknadsföringen och har redan haft många visningar, säger Anne-Li Åldstedt.

Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.