Rådhuset i Uppsala byter ägare

25 april 2018

Castellum har förvärvat fastigheten Dragarbrunn 19:1 i Uppsala, mer känd som Rådhuset, från Atrium Ljungberg. Tillträde sker den 2 maj, 2018. Rådhuset innehåller totalt ca 3 000 kvm uthyrbar yta och i dagsläget finns en mindre butiksvakans i fastigheten.

Rådhuset Uppsala_Atrium Ljungberg.jpg
Bild: Atrium Ljungberg

Castellum förvärvar fastigheten från Atrium Ljungberg som sedan 2006 har byggt ut och omvandlat Rådhuset till ett omtyckt varuhus i centrala Uppsala.

– Rådhuset är ett välkänt varumärke med en stark kulturell och historisk förankring i Uppsala. Att driva Rådhuset skiljer sig dock från hur vi arbetar med våra övriga platser där fokus ligger på att utveckla attraktiva stadsmiljöer med en blandning av kontor, handel, bostäder, service, kultur och utbildning, säger Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg.

Mindre butiksvakans

Idag omfattar fastigheten totalt cirka 3 000 kvadratmeter uthyrbar yta varav 2 300 kvadratmeter utgör handels- och restaurangyta och 400 kvadratmeter kontorsyta. Björn Johansson, Affärsområdeschef Region Stockholm-Norr i Castellum, berättar att det i dagsläget finns en mindre butiksvakans i fastigheten.

Fastigheten, som är belägen vid Stora Torget, är ett känt landmärke för alla Uppsalabor. Rådhuset har en lång och brokig historia med allt från traditionell vigselförrättning till representationsmottagning i den vackra rådhussalen och modehus. I Castellums regi kommer huset bevaras och de unika kvalitéerna tillvaratas för utveckling av framtida verksamheter.

- Vi är glada över att, i enlighet med vår strategi, utöka vårt centrala bestånd och ser stora möjligheter att skapa fler arbetsplatser i Uppsala säger Björn Johansson.

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.