Pro Stop till Göteborg

7 maj 2019

Corems koncept Pro Stop, handelsområden för yrkesbutiker inom byggsektorn, utvecklas vidare. Under 2018 har projektering och upphandling av Pro Stop Backa i Göteborg genomförts och under andra kvartalet påbörjas byggnationen. När området är färdigutbyggt beräknas det omfatta cirka 22 500 kvm, med butikslokaler i varierande storlek.

Corem.jpg
Bild: K-Rauta

Istället för att endast hjälpa företagen att hitta befintliga lokaler nära varandra har Corem tagit nästa steg i utvecklingen och utvecklar Pro Stop - handelsplatser inriktade mot yrkeshandel. 

- För 1,5 år sedan var det vanligt att vägra sitta bredvid konkurrenten, nu letar man istället lägen bredvid varandra, menar Jesper Carlsöö, marknads- och uthyrningschef, Corem.

Områden som Corem satsar i är lättillgängliga med bil och ligger i attraktiva, geografiska lägen där rätt grannar ger positiva synergieffekter för både butik och kund. Ett läge nära trafikleder ger fördelar i tillgänglighet för både kunder och varutransporter.

För 1,5 år sedan var det vanligt att vägra sitta bredvid konkurrenten, nu letar man istället lägen bredvid varandra.

Under 2018 har projektering och upphandling av Pro Stop Backa i Göteborg genomförts och under andra kvartalet påbörjas byggnationen. Pro Stop Backa kommer att ligga i ett fördelaktigt kommunikationsläge på Exportgatan intill E6 samt den kommande Marieholmsförbindelsen. När området är färdigutbyggt beräknas det omfatta cirka 22 500 kvm, med butikslokaler i varierande storlek. Hyresavtal finns tecknade med K-Rauta och Din Bil och sedan mars 2019 även med Elektroskandia.


Wästbygg AB kommer att vara entreprenör avseende uppförandet av byggnader och markområden.

– Efter att Wästbygg uppfört byggnaderna i etapp 1 och 2 i Corems koncept Pro Stop i Borås är vi nu väldigt nöjda över att få möjligheten att bygga även Pro Stop i Göteborg, säger Pelle Brandt som är regionchef i Wästbygg AB. Det är ett väldigt spännande projekt för oss och det skall bli riktigt kul att få fortsätta samarbetet som vi påbörjade i Borås. Projektet är dessutom inom segmenten bilhandel, verkstad och större kommersiella fastigheter, vilket är något som vi har arbetat mycket med och har stor erfarenhet inom. Vi är övertygade att det kommer att gynna både projektet och Corem.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.