Prisad reklambyrå väljer Slussen

1 juni 2021

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med McCann i Sjömansinstitutet. Reklambyråns vd Jacob Stjärne ser fram emot att samla sina kreatörer innanför väggarna som tidigare hyst stora konstnärer som Sigrid Hjertén och Isaac Grünewald.

Slussen.jpg
Bild: Atrium Ljungberg

Flerfaldigt guldäggsbelönade reklambyrån McCann flyttar in i Sjömansinstitutet under maj. De har letat efter en plats att arbeta tillsammans på i högre grad än ett klassiskt kontor, gärna i ett hus med själ och historia. I sökandet efter nya lokaler föll valet på Slussen tack vare pulsen och folklivet.

– Slussen är en plats med större innehåll än bara arbete och restaurangbesök. Värden som kommer att inspirera och gynna vår kreativa verksamhet, säger Jacob Stjärne, vd på McCann. Nu längtar vi efter att börja arbeta tillsammans på riktigt igen i våra nya lokaler.

Det är lätt att se att Slussen kommer att bli en av Stockholms mest attraktiva platser med läget vid vattnet, utsikten och de fantastiska kommunikationerna. 

Atrium Ljungberg är en av de största fastighetsägarna vid Slussen med ett stort fokus på att höja platsens utveckling och attraktivitet. Anrika Sjömansinstitutet och Glashuset erbjuder redan idag lokaler med Stockholms bästa utsikt, medan Katarinahuset totalrenoveras och beräknas vara färdigt 2023. Slussens kommunikationsnav utvecklas och blir smidigare. Gående och cyklister får mer plats och Slussen blir en attraktiv mötesplats med nya torg och närhet till vattnet när trafiken flyttas under mark.

– Vi är mycket glada över att få McCann som hyresgäst. Det är lätt att se att Slussen kommer att bli en av Stockholms mest attraktiva platser med läget vid vattnet, utsikten och de fantastiska kommunikationerna, säger Kristina Örvill som är fastighetschef för Atrium Ljungberg i Slussen.

Hyresavtalet med McCann är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.