Piab väljer Danderyd

25 januari 2022

Kungsleden, ett dotterbolag till Castellum, har tecknat ett 7-årigt hyresavtal om 3 619 kvm med Piab AB i Danderyd. Uthyrningen omfattar både kontorsutrymmen och ytor för forskning och utveckling.

Danderyd_webben.jpg
Bild: Kungsleden

Piab utvecklar progressiva lösningar för automatisering av grip-, lyft- och transportapplikationer inom industrin, och har årlig försäljning på cirka 1,7 Mdr SEK, 700 anställda och närvaro i mer än 100 länder. Piab ingår sedan 2018 i Patricia Industries, som är en del av Investor AB. De kommer att flytta in i sina nya lokaler under sommaren och hösten 2022.

- Vi ser fram emot att flytta in i våra nya lokaler i Danderyd som är väl lämpade för vår verksamhet, och som möjliggör vår framtida expansion. Det är även ett mycket bra geografiskt läge med närhet till city, natur och kommunikationer, säger Clas Gunneberg, vd på Piab.


Piab flyttar in i fastigheten Trekanten 5 som ligger idylliskt placerad på Vendevägen 89 precis vid södra infarten till Djursholm, med en total uthyrbar yta på cirka 35 000 kvm och med ett brett serviceutbud i form av restauranger, allmänna konferensytor, gym och en egen padelbana.

- Piab är varmt välkomna till våra fina lokaler i Danderyd. Vi kommer att göra ett antal moderniseringar inför Piabs inflyttning och planerar även för uppgraderingar av fastighetens serviceombud, säger Sven Stork, Regionchef Stockholm för Kungsleden.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.