Personligt och flexibelt

8 april 2021

2019 slog Genetor Coworking upp dörrarna till sin första anläggning på Sundstorget 2 i Helsingborg. Elverkets karaktärsfulla gamla hus har fyllts med ny energi i form av företag som vill hyra kontorsplats på ett bekymmersfritt, flexibelt och smidigt sätt. Och Genetor Coworking må vara en ny aktör på marknaden men redan i maj öppnar man upp nya anläggningar både i Malmö och Helsingborg.

Genetor Coworking startade upp verksamheten 2019 och med facit på hand, med allt som hände 2020 och den situation vi befinner oss i nu, kan tajmingen beskrivas som både bra och dålig, menar Marie Willstrand, säljare och affärsutvecklare på Genetor Coworking.

Med ett långsiktigt perspektiv försöker vi sudda ut gamla föreställningar om hur ett kontor och kontorshotell kan se ut.

– Det här senaste året har varit väldigt lärorikt och nu märker vi att företag på allvar börjar fundera på hur deras arbetsplats ska se ut framöver. Med ett långsiktigt perspektiv försöker vi sudda ut gamla föreställningar om hur ett kontor och kontorshotell kan se ut. Vi har en väldigt fin produkt som vi är stolta över.

Som ett lyxigt hotell

Redan nu planeras det för fullt för två nya anläggningar. Men allt började alltså på Sundstorget 2 i Helsingborg. I Elverkets gamla karaktärsfulla byggnad med sin röda fasad av övedssandsten och sina stora fönstervalv öppnade Genetor Coworking på en yta om totalt 1 500 kvm. Den historiska byggnaden från förra sekelskiftet fylldes med kontorsrum, öppna loungeytor och flera mötesrum. Plus en stor takterrass som rymmer många människor. 

– Lokalerna på Sundstorget 2 har mycket karaktär i sig och vi har försökt att addera en ombonad och varm känsla, berättar Marie Willstrand. Vi ser oss som ett premiumalternativ och vill att det ska kännas som att komma in på ett lyxigt hotell. Både vad gäller atmosfären men även servicenivån.

Här ska företagen sitta i en skön arbetsmiljö och kunna fokusera på sin egen verksamhet. Resten tar vi hand om, fortsätter hon.

– Det här konceptet passar för många företag skulle jag säga. Det är bekymmersfritt, flexibelt och smidigt. Här är man en del av något större som kan ge både nya kontakter, affärer och andra synergieffekter. Och den här lösningen är inte dyrare i slutändan, om man jämför äpplen och äpplen, alltså den totala kostnaden för att hyra ett traditionellt kontor. Dessutom är det viktigt för oss att vara både professionella, personliga och familjära, något som vi märker att våra hyresgäster verkligen uppskattar. Vi gör det lilla extra!

Flexibelt på riktigt

Att hitta en skräddarsydd och flexibel lösning för alla företag är målet, menar Marie Willstrand.

– Avtalen kan se helt olika ut, beroende på vilka behov som finns. Kanske kombinerar man klippkort med eget kontorsrum? Det är viktigt att företagen hos oss inte betalar mer än vad de behöver för stunden, man ska kunna testa sig fram. Dessutom har vi ingen bindningstid vilket betyder flexibilitet på riktigt.

Och möjligheterna är många. Du väljer själv om du vill sitta på en fast skrivbordsplats, i eget rum eller om du vill sitta på någon de öppna kontorsplatserna. Och du väljer enkelt mellan månadsfaktura eller klippkort, om du inte är på plats så ofta. Gemensamt för alla är att en dag på Genetor Coworking alltid börjar med en frukostbuffé som står uppdukad kl 9. Och bemannad reception, post- och paketservice, även postadress, snabbt wifi och gott kaffe ingår. Som hyresgäst har man även tillgång till samtliga Genetors anläggningar, dygnet runt.

– Och på fredagar serverar vi bubbel, ler Marie Willstrand. När pandemin är över kommer vi att lägga i en femte växel och även satsa mycket på nätverkande.

Många möjligheter

Just nu finns det två kontorsrum lediga på Sundstorget 2 i Helsingborg plus både skrivbordsplatser och drop down-platser. Och på de två nya anläggningarna, som båda öppnar i maj, finns det alla möjligheter.

– På vår anläggning på Helsingborg C kommer vi ha tillgång till 2 000 kvm på plan två. Här har vi skapat fler rum än vad vi tänkte från början eftersom vi märker att det är det som efterfrågas. Och vi tror verkligen på det här läget; en hissfärd från tåget, 1 minuts promenad från Helsingborgs största parkeringshus och färjan till Danmark direkt utanför dörren. I Malmö kommer vi att öppna 900 kvm på Centralstationen, i Kungalängan som är Kungens gamla vänthall. Även här kommer vi kunna erbjuda många rum. Vi tror detta blir Malmös snyggaste kontorshotell!

Och redan nu tittar Genetor Coworking på fler ställen att etablera sig på.

– Vi vill tro att vi har ett koncept som kommer efterfrågas av många, avslutar Marie Willstrand. Vår resa har bara börjat.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.